Apron Memuru Nedir? Ne İş Yapar? Apron Memuru Nasıl Olunur?

Apron memuru olmak her geçen gün önem kazanıyor çünkü hem dünyada hem de ülkemizde hava yolu ile ulaşım ivme kazanıyor. Böylelikle apron memurluğu, gözde meslekler arasına giriyor. Hem havalı bir meslek olması hem de apron memuru maaş bakımından tatmin edici olduğu için tercih ediliyor. İşte apron memuru olmak, apron memuru olarak çalışmak ile ilgili tüm […]

Apron memuru olmak her geçen gün önem kazanıyor çünkü hem dünyada hem de ülkemizde hava yolu ile ulaşım ivme kazanıyor. Böylelikle apron memurluğu, gözde meslekler arasına giriyor. Hem havalı bir meslek olması hem de apron memuru maaş bakımından tatmin edici olduğu için tercih ediliyor. İşte apron memuru olmak, apron memuru olarak çalışmak ile ilgili tüm merak edilenler ve cevapları…

Apron Memuru Nedir? Sarı Taksi Kimdir?

Apron memuru nedir sorusunun cevabı oldukça merak edilir olmuştur. Çünkü ülkemizde havaalanları her geçen gün artı göstermekte ve gelişmektedir. Bu sebeple de gözde meslekler arasında apron memurluğu da girmektedir. Apron memurluğu yani bir diğer adı ile sarı taksi; Devlet HAVA Meydanları İşletmesi (DHMİ) dâhilinde görev yapan ve havalimanlarındaki idari işleri üstlenmekte olan bir meslektir.

Apron Memuru Ne İş Yapar?

Apron memuru ne iş yapar, nasıl yapılır diye de merak edilmektedir. Bu mesleği yapan kişiler, hava limanlarındaki hava trafiği denetlemesini yapmakla ve de piste park edecek olan uçakların parklarının planının yapılmasıyla görevlidir. Bu meslek, hava trafiğinin yoğun olduğu ülkelerde oldukça önemlidir. Ülkemizde de apron memuru oldukça önemlidir. Çünkü hem yurtiçi hem de yurtdışı pek çok uçak seferi gerçekleştirilmektedir.

Havayolunun oldukça yoğun olduğu ülkemizde uçuşların planlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için apron memuru görev yapmaktadır. Bu işi gerçekleştiren kişiler havaalanlarında gezdikleri araç ve giydikleri sarı yelek nedeniyle sarı taksi olarak da adlandırılmaktadır. Kısacası; apron memurları, hava limanlarının trafik polisi olarak bilinmektedir.

Apron Memuru Görevleri Nelerdir?

Apron memuru görevleri sorumluluk ve yüksek dikkat gerektirmektedir. Genel olarak apron memurunun görevleri arasında şunlar bulunmaktadır:

Uçakların park alanlarını düzenlemekUçakları vasıfları doğrultusunda sıralamakHavaalanına inen uçakların takibini gerçekleştirmekAlana inmiş olan uçakların takibini yapmakUçakların güvenli olarak park etmesini sağlamakUçak kimliğini belirlemekApron şefine uçakların alanda kalma süresini bildirmekUçakları park alanlarına götürmekHavaalanındaki pistte bulunan işaret ve tabelaları kontrol etmek, eksik varsa gidermekGaraj amirleri ile uyumlu bir şekilde çalışma gerçekleştirmek

Apron Memuru Nasıl Olunur?

Apron memuru nasıl olunur sorusunun yanıtı, apron memuru olmayı planlayan kişiler tarafından merak edilmektedir. Bu mesleğin yapılabilmesi için öncelikle bir ön lisans mezuniyetinin bulunması ve de B sınıfı sürücü belgesi olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler apron memuru olabilmek için diğer aşamalarda da başarı sağlamalıdır. Çünkü bu kişilerin atanabilmesi için KPSS’de başarı göstermesi gerekmektedir. Apron memuru KPSS puanı ile atanmaktadır.

DHMİ’de NASIL MEMUR OLUNUR? (LİSANS, ÖNLİSANS, LİSE) TÜM DETAYLARIYLA...

KPSS’den geçerli notu alan kişiler, DHMİ tarafından açılan ilanları takip etmelidir. Çünkü apron memuru alımı yalnızca dhmİ ilanlarıyla yapılmaktadır. Bu sebeple DHMİ resmi internet sitesi güncel olarak takip edilmelidir.

Lisans Mezunu Apron Memuru Olabilir Mi?

Apron memuru, lisans derecesinde mezuniyeti olan kişiler tarafından da tercih edilebilmektedir. Apron memurluğu başvurusu için lisans mezunları, yayınlanan belirli pozisyona başvuru yapabilmektedir. DHMİ tarafından lisans mezunlarının başvuru yapabilecekleri pozisyonlar da resmi internet sitesinde ilan edilmektedir. Kısacası; apron memuru alımları, sitede belirtilen şartlar dâhilinde gerçekleştirilmektedir. Günümüzde apron memuru maaş sebebiyle de yoğun olarak tercih edilmektedir.

Kadın Apron Memuru Olur Mu?

Apron memuru geçtiğimiz yıla kadar kadınların başvurularını almıyordu ancak gelen şikâyetlerin sonucunda hava meydanları İşletmesi, kadın apron memuru alımlarına da başlamıştır. Kadın apron memuru olmak için yayınlanan ilanlara da uygunluk gösterilmesi gerekmektedir. Kadınlar da yoğun olarak bu meslek için başvuru yapmaktadır çünkü apron memuru maaş açısından tatmin edicidir.

Apron Memuru Hangi Bölüm Mezunu Olmalıdır?

Apron memuru hangi bölüm mezunu olmalıdır sorusunun yanıtı da merak edilmektedir. Bu mesleğin yapılabilmesi için mezun olunmasını gereken herhangi bir belirli lisans ya da ön lisans bölümü bulunmamaktadır. Hava trafik kontrolörü memuru olunması için önlisans ya da lisans bölümlerinden mezun olmak yeterlidir. Ancak apron memuru KPSS şartı vardır. Başvuru yapacak olan kişilerin KPSS’ye girmesi ve iyi bir puan alması gerekmektedir.

Apron Memuru Alımı 2020

Apron memuru alımı her yıl içerisinde gerçekleştirilmektedir çünkü ülkemizde havayolu şirketleri ve havayolu meydanları gelişmektedir. Bu sebeple de sürekli olarak alımlar yapılmaktadır. Apron memurlarının alım ilanları yalnızca DHMİ sitesinden yayınlanmaktadır. Bu ilanlarda gerekli şartlar da belirtilmektedir.

Apron memuru nitelik kodu 7322 olarak bilinmektedir. KPSS alım ilanlarında bu kod ile apron memurları alınmaktadır. Apron memuru atama puanları da her yıl değişmektedir. Ancak bu meslek için istenen KPSS puanı yüksektir. Genel olarak apron memuru taban puanı 85 puan ve üstü olarak kapatılmaktadır.

Apron Memuru Maaşları 2020

Apron memuru maaş bakımından yüksek gelirli meslekler arasındadır. Hem çalışma saatleri, hem çalışma koşulları hem de maaşı düşünüldüğünde apron memurluğu oldukça ilgi çekici olmaktadır. Üstelik apron memuru nasıl olunur sorusunun yanıtını araştıran kişiler görecektir ki; bu meslek gelecek vaat etmektedir.

Genel olarak apron memuru ne kadar maaş alır sorusunun yanıtı net olarak 5.800 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak meslekteki seviye sebebiyle maaşta artış gözlemlenmektedir. Apron memuru maaşı 2020 yılında minimum 5.800 TL, maksimum ise ekstralarla birlikte 7.000 TL olarak karşımıza çıkmaktadır.

Exit mobile version