Aman Bunlara Dikkat: Mesajlaşırken Yapılan Hatalar Neler?

Mesajlaşırken yapılan hatalar, bazen

Mesajlaşırken yapılan hatalar, bazen en olmadık yerde kişilerin başına iş açabilmekte. Mesajlaşmak iletişimin belki de en kolay ve konforlu hallerinden biri haline geldi. Özellikle teknolojinin etkisiyle oluşturulan cihazların tamamında hat üzerinden ya da anlık mesajlaşma programları üzerinden iletişim kurabilmek mümkün oluyor. Mesajlaşma daha çok gençlerin sıklıkla tercih ettiği yöntem olsa da birçok kullanıcı bu yöntemi tercih edebiliyor. Bu noktada kullanıcıların mesajlaşırken yapılan hatalar neler bunları bilmesi gerekiyor.

1- Cevap Verme Süresini Uzatmayın!

Mesajlaşırken yapılan sık hatalar arasında cevap verme süresini uzatmak bulunuyor. Özellikle flört döneminde çiftler çoğunlukla mesajlaşarak, birbirlerinden haberdar olmak isteyecektir. Bu noktada çok ilgili davranmak istemeyen ve ağırdan almak isteyen kişiler cevap verme süresini uzatabilecektir.

Cevap verme süresini bilinçli olarak saatlerce ya da haftalarca uzatmanız doğru bir davranış olmayacaktır. Bu durum ilerde olabilecek ilişkinin, engellenmesine neden olabilir. Yalnızca doğru mekanda olmadığınız ya da cevap vermeye müsait olmadığınız sürece, cevap verme süreniz uzamalıdır.

2- Uzun Mesajlardan Kaçının!

Online mesajlaşma uygulamalarını bu denli kullanan pek çok kişi, nerede sözlü iletişim kuramaz hale geldi. Ancak mesajlaşma ile de yine doğru iletişim kurmayı öğrenemediğimizi söyleyebilmek mümkün. Mesajlaşırken yapılan hatalar içerisinde bir tanesi de, gereksiz detaylara girmek.

Özellikle kadınlar kendisine gönderilen 2-3 satırlık mesajlara, uzun uzadıya yazarak cevaplar veriyor. Gereksiz detaylara girmek, karşınızdaki kişinin sıkılmasına neden olabilir. Ancak karşınızdaki kişi size oldukça uzun bir mesaj yazarken, sizin ona uzun bir mesaj yazmanızda elbette ki hiçbir sakınca bulunmayacaktır.

3- Mesajlaşırken Yapılan Hatalar Arasında Önemli Bir Ayrıntı: Muhabbeti Uzatmak!

Mesajlaşırken yapılan hatalar arasında önemli bir sorunda muhabbeti gereksiz uzatmak olacaktır. Mesajlaşmayı bir kompozisyon olarak düşünmenizde yarar ver. Oluşturulan bir mesaj genel anlamda giriş- gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşmalıdır. Bu nedenle mesajlaşma öncesinde mutlaka ne yazılacağının düşünülmesi, muhabbetin gereksiz yere uzamasını ortadan kaldıracaktır.

4- Mesajlaşırken Ne Yazacağınıza Önceden Karar Verin…

Belki de bir kızla mesajlaşırken nelere dikkat etmeli sorusunun en önemli yanıtı ise zincirleme mesajlar yazmamak olacaktır. Ne yazacağını bilmeyen birçok insan ardı ardına mesaj atarak, içindekileri karşısındakine aktarabiliyor. Ancak bu durum mesajlaşırken yapılan hatalar arasında yer alıyor. Çünkü ardı ardına mesaj atmak, karşınızdaki kişinin daralmasına sebep olabiliyor. Üstelik ardı ardına ve anlamsız kelimeler yazmak, karşı tarafın sizi anlamasını da engelleyebiliyor. Bu nedenle kullanıcıların mesajlaşırken kesinlikle önden düşünerek, ne yazacağına hızlıca karar vermesi gerekiyor.

5- Aşırı Emoji Kullanmamaya Özen Gösterin

Mesajlaşırken yapılan hatalar arasında aşırı emoji kullanımı itici görünmenize neden olabiliyor. Mesajlaşmanın en olumsuz yönlerinden biri ise mimik kullanımının mümkün olmaması. Hal böyle olunca karşınızdaki kişinin resmi ya da eğlenceli bir yaklaşım sergileyip sergileyemediğini anlayabilmeniz söz konusu olmuyor. Bu nedenle oluşturulan emojiler, mesajlaşmalara adeta eğlence katıyor. Ancak emojilerin fazla kullanılması, yılışık ya da itici bir tip gibi görünmenize sebep olabilir. Bu noktada emojileri mümkün olduğunca yerinde kullanmanız gerekiyor.

6- Mesajlaşırken Boynu Öne Eğmek, Omurga Sağlığına Zarar Veriyor

Gelelim şimdi sağlık konusunda mesajlaşırken yapılan hatalar neler mevzusuna. Birçok kullanıcı mesajlaşırken, boynunu hafif öne eğiyor. Bu durum boyna gereğinden fazla ağırlık yüklenmesine neden oluyor. Gerekenden fazla ağırlık binmesi ise zaman içerisinde omurga sağlığının ciddi boyutlarda hasar almasına neden olabilir. Bunun için mesajlaşırken telefonu göz hizasında yüksek olarak tutmak gerekiyor.

7- Mesajlaşırken Yapılan Hatalar İçerisinde Bir Diğeri: Tüm Parmakları Kullanmak

Mesajlaşırken yapılan hatalar arasında tüm parmakları kullanmakta gösterilebilir. Çünkü tüm parmakları aktif olarak kullanmak tendonların fazla hasar görmesine neden olabiliyor. Uzmanlar bu noktada telefon ya da tablet kullanımında, iki eli aynı anda kullanmanın uygun olmadığını belirtiyor. Yine uzmanlara göre yalnızca bir elin parmağı ile mesaj yazmak eklemlere ve tendonlara ciddi yük vererek sekel bırakabiliyor.

8- Mesajlaşırken Yazı Boyutunu Büyük Seçin!

Yazı boyutunu küçük seçmekte mesajlaşırken yapılan hatalar içerisinde. Çünkü yazı boyutu küçük seçildiğinde kullanıcılar, mesajları okumak için oldukça zorlanabiliyor. Bu durumda hem boyun kasları hem de gözler hasar görebiliyor. Bu nedenle yazı puntosunu büyük ayarlamalı ve ekranı kendinizden olabildiğince uzak tutmalısınız.

9- Yüzüstü Mesajlaşmaktan Kaçının

Yüzüstü pozisyonda mesajlaşmak, boyun ve vücut kaslarına daha fazla yük bindiriyor. Yan yatarak mesajlaşmak ise, omuz eklemlerine aşırı yük binmesine ve hasar almasına sebebiyet verebiliyor. Özellikle yan yatarak mesajlaşmada bir zaman sonra, kaslar sıkışacağı için omurga ağrıları fazlasıyla hissedilebilecektir. Ancak sırt üstü mesajlaşmakta önerilen bir şey değildir. Çünkü uzun süre sırt üstü mesajlaşmak sırt ağrılarının artmasına neden olacaktır. Mesajlaşırken yapılan hatalar listesinde gösterilen tüm bu pozisyonlar mümkün olduğunca kullanılmamalı ve kişiler genellikle oturarak mesajlaşmalıdır. Ya da yatarken mesajlaşıyorlarsa bu durumda, sık sık pozisyon değiştirmek doğru bir adım olabilecektir.  

10- Uzun Süren Konuşmalarda Telefonu Kulak ile Omuz Arasına Sıkıştırmayın!

Mesajlaşırken yapılan hatalar hakkında bilgi verdikten sonra birde uzun süren konuşmalara değinmek gerekecektir. Elimizin telefonu tutmaya uygun olmadığı durumlarda telefon omuz ile kulak arasına sıkıştırılarak tutulabilir. Ancak bu hareket boyun kaslarına, yumuşak dokuya ve disklere fazlasıyla hasar verebilecektir. Fazla yük binmemesi için müsait olunmayan durumlarda bu pozisyonda telefon kullanmaktan kaçınılmalıdır.