Akupunktur Nasıl Yapılır? Vücudumuzun Sihirli Noktaları Akupunktur

Kökeni Çine dayanan ve yaklaşık 5300 yıllık bir geçmişe sahip olan akupunktur, günümüzde de en çok tercih edilen geleneksel tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Çin tıbbının en önemli yapı taşlarından biri olan akupunktur; vücutta damar ve sinirsel açıdan daha etkin olan noktalara ince iğnelerin batırılması suretiyle uygulanan bir uygulamadır. Çin’in yanı sıra zamanla Asya kıtasına ve […]

Kökeni Çine dayanan ve yaklaşık 5300 yıllık bir geçmişe sahip olan akupunktur, günümüzde de en çok tercih edilen geleneksel tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Çin tıbbının en önemli yapı taşlarından biri olan akupunktur; vücutta damar ve sinirsel açıdan daha etkin olan noktalara ince iğnelerin batırılması suretiyle uygulanan bir uygulamadır. Çin’in yanı sıra zamanla Asya kıtasına ve Uzak Doğu ülkelerine de yayılan akupunktur 17. yy sonunda tüm dünyada bilinen, uygulanan bir tedavi yöntemine dönüşmüştür. Peki, akupunktur nedir?

Akupunktur Nasıl Yapılır?

Akupunkturun insana etkisini anlayabilmek için öncelikle insan vücudu hakkında bilgi sahibi olunmasında fayda bulunmaktadır. İnsan vücudunda dengeyi koruyan ve bunun devamını sağlayan bir sinir sistemi vardır. Bu mükemmel sistemin dengesinin bozulması sağlık sorunlarını meydana getirmektedir. Vücudun farklı bölgelerinde yer alan özel noktalara vücut enerjisini düzenleyerek, vücudunun kendini iyileştirme gücünü harekete geçirmek amacıyla kullanılan akupunktur, bu süreçte dengeyi sağlamaktadır.

Akupunktur Noktaları Nerede Bulunur?

Akupunktur noktaları iğnenin vücuda batırılmasıyla bu noktaların etkilenmesine dayanmaktadır. Akupunktur insan vücudunu ruh ile beraber düşünür. Örneğin vücudun böbrek ile ilgili bir problemi varsa, korkuya açık anlamına gelir. Dalakla ilgili bir problem varsa hep kötü bir şeyler olacakmış gibi kaygılı bir yapıya sahip olduğu söylenir. Tedavi esnasında hem organ iyileştirilmeye çalışılır, hem de o organın hastalanması ile insan da ortaya çıkan psikolojik sorunun çözümlenmesi sağlanır.

Akupunktur Nasıl Bir Tedavi Yöntemidir?

Günümüzde farklı tedavilerin tamamlayıcısı olarak kullanılmakta olup, tek başına da tedavi amaçlı kullanılmaya devam etmektedir. Akupunktur tedavisinde bağımlılık ve vücut sistemleri rahatsızlıklarından, ağrılardan ve psikolojik sorunlardan kurtulmanın mümkün olmasıyla tüm dünya bilim çevrelerinde kabul görmüştür. Sağlamış olduğu faydalar sebebiyle günümüzde birçok bilgece merak edilen ve ilgi çeken bir konudur.

Akupunktur Hangi Sorunlara İyi Gelir?

Vücut bölgesinde meydana gelen pek çok hastalıkları sindirim ve solunum sistemleri başta olmak üzere kalp, dolaşım, iskelet hastalıklarını tedavi etmektedir. Uzman doktor tarafından hastanın genel sağlık problemleri ve mevcut şikayetleri hakkında bilgi alınarak tedaviye başlanır. Daha sonra hastanın vücudunda akupunktur noktaları belirlenir. Ardından uzman doktorun planladığı şekilde vücutta rahatsızlığın belirlendiği bölgeye akupunktur noktalarına özel akupunktur iğneleri batırılır. Yaklaşık yarım saat süre ciltte kalır ve bekletilir. Belirlenen süre zarfında tedavinin amacına yönelik iğneler yukarı ve aşağı hareket ettirilebilir veya diğer yöntemleri uygulanabilir.

Akupunktur Kaç Seansta Tamamlanır?

Akupunktur tedavisinde önemli olan seanslardaki sürekliliktir. En az 10 seans devam edilmesi gereken tedavi yarıda bırakıldığında etkisini tam göstermeyebilir. Gerekli görüldüğü zamanda iğnelerin sökülmesi ile birlikte uygulama sonlandırılır. Ayrıca akupunktur uygulaması sonrasında egzersizlerden fiziksel zorlama getirecek ağır işlerden uzak durulmalıdır. Akupunktur uygulamalarında kanama, morarma ve enfeksiyon vb. riskli durumlarla da karşılaşılabilir. Bu yüzden Sertifikalı akupunktur uzmanları tercih edilmelidir.

Akupunktur Çeşitleri Nelerdir?

Akupunktur uygulanış biçimi olarak beş çeşide ayrılır. Bunlar iğne,  basınç, lazer, ısı ve elektrik akımıdır. Akupunktura erkeklerden çok kadın hastalar baş ağrısı-migren, boyun ağrıları ve panik atak-depresyon sorunları için başvurmaktadır. Erkeklerde ise en sık başvuru nedeni bel ağrısı, omuz ağrısı ve sigara bağımlılıkları olarak bilinmektedir. Bu tedavi yönteminde tercih edilen basınç ve lazer hızlı etki eder. Bunun yanında vücuda herhangi bir zararı yoktur.

Akupunktur Tedavisinin Yan Etkileri Var mıdır?

Vücut içerisine herhangi bir ilaç verilmediği için büyük bir yan etkisi yoktur. Fakat gün içerisinde aşırı yorgunluk durumu ortaya çıkarmaktadır. Bu her zaman oluşmasa da bazen ortaya çıkarmasa da bazen bu durum görülmektedir. Tedavi sırasında vücudu rahatlatmak için çeşitli kremler kullanılmaktadır. Doğru ve güvenli bir yerde bu işlemi yaptırmak rahat bir tedavi geçirmenizi sağlar. Bunun haricinde merdiven altı yerlerde tedavi yaptırmak büyük riskler ve enfeksiyonlar ortaya çıkarabilmektedir.

Akupunktur Tedavisinin Faydaları

Akupunktur tedavisi son derece önemli bir işlem olmakla beraber ağrıları ve ağırlık hissini ortadan kaldırır. Bunun yanında çeşitli işlemler sayesinde sürekli bağımlı olduğunuz sigaradan kurtulmak mümkündür. Gelişen tıp sektörü içerisinde önemli bir alana sahip olan ve her dönem yenilikler ortaya çıkaran bu işlem sayesinde birçok insan sorununa çözüm bulmuştur. Günümüz Türkiye’si içerisinde bu tür çözümler artık daha yaygın hale gelmiştir. Son derece kolay yapılan işlem sayesinde uzun süre dert yakınılan ağrılar ortadan kaldırılmaktadır.

Exit mobile version