Akbank’a Tepkiler Artıyor: İzinsiz İşlemler Nedeniyle Müşteriler Hesabını Kapatıyor!

Akbank’a Tepkiler Artıyor: İzinsiz İşlemler Nedeniyle Müşteriler Hesabını Kapatıyor!

Akbank’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Akbank mobil bankacılık hizmetleri izinsiz olarak kullanılmış, kredi kullanımı ve para transferi gibi işlemler hesaplar üzerinden yapılmıştı. Bu durumun fark edilmesi ile müşteriler sosyal medya hesapları üzerinden yapılan işlemleri kanıtlamış, tepkiler göstermişti.

Vatandaşlar mobil bankacılıklarının izinsiz olarak kullanıldığını öne sürerken, birçok işleminde rızalarının bulunmadan yapıldığını iddia ediyor. Akbank izinsiz kredi kullanımı ve para transferi ile ilgili işlemlerde mağdur sayısı gün be gün artış gösteriyor.

Mobil Bankacılığa İzinsiz Giriş Yapıldığı İddia Ediliyor!

Akbank Mobil Bankacılık Hizmetleri

Müşteri izni olmadan yapılan bu işlemler ile ilgili Akbank’tan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Müşteriler hesaplarından tanımadıkları kişilere yüz binlerce lira gönderildiğini iddia ediyor.

Ayrıca yüksek meblağlarda kredi çekildiğini belirten ve bu durumdan habersiz olan çok sayıda müşteri bulunuyor. Skandal olayın patlaması ile birlikte binlerce müşteri hesaplarını kapatmak için Akbank’a başvuruda bulundu.

Bir güvenlik problemi yaşamayan müşteriler bile, kendilerini güvende hissedemediklerinden bankanın hesabını kullanmaktan vazgeçiyor. Akbank mobil bankacılık hizmetleri konusunda yaşanan mağduriyet ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Müşterilerin Zararının 10 Milyonu Bulduğu Belirtiliyor

Gündemden düşmeyen bu skandal iddia sonrasında müşteriler yapılan işlemlerin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı. Kısa sürede çok sayıda müşterinin belgesine ulaşıldı. Elde edilen bu belgeler incelendiğinde müşterilerin toplam zararının 10 milyonu aşacağı öngörülüyor.

 

Exit mobile version