AGS sınavının ayrıntıları belli oldu. Artık öğretmen olarak atanmak isteyen mezunların AGS sınavına girmesi ve başarılı olması gerekecek. ÖABT ve AGS sınavına girmesi gereken öğretmen adayları hangi sorulara tabi tutulacak?
MEB-AGS Puanı Ne?
Öğretmenlik okuyan ve atanma hayali kuran milyonlarca kişi için artık yepyeni diyebileceğimiz bir sisteme geçiliyor. Buna göre bu adaylar artık ÖABT ve AGS sınavlarında başarılı olmaya çalışacak. Biyoloji, coğrafya, fen bilimleri, fizik, matematik, okul öncesi, kimya, rehberlik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, tarih, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi öğretmenlik bölümünden mezun olan herkes bu sınava girecek. Adayların ÖABT ve AGS sınavı toplanıp ortalaması alınarak MEB-AGS puanı hesaplanacak.
Dil Bölümü Öğretmenlerinin Puan Hesaplamalarında YDS Önemli Olacak
İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça gibi dil bölümü öğretmenliklerinde ise YDS ve AGS puanının ortalamasının alınması gerekecek. Yine bu adaylar için bir MEB-AGS puan ortalaması oluşturulacak. ÖABT ve YGS olması planlanmayan bölümler için ise sadece AGS puanına bakılacak.
AGS 80 Sorudan Oluşacak
Yapılacak AGS sınavının 80 sorudan oluşacağı planlanıyor. Sınav sözel ve sayısal yetenek, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri, Türk milli eğitim sistemi mevzuatı konularını kapsayacak. ÖABT ise adayın alan bilgisini ortaya koyacak 50 sorudan oluşacak. Sınavın süresi, başvuru koşulları ya da benzeri detayları ise ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak.