Aft Yaraları Nasıl Geçer? 1 Saatte Aft Yarasını Geçiren Mucivezi Karışım Nedir?

Aft yaraları, insanların hayatını

Aft yaraları, insanların hayatını karartan, yaşam kalitesini düşüren, hayattan soğutan küçük görünen illet yararlardır. Ağızlarda çıkan bu beyaz küçük yaraların etkisi çok büyüktür. Konuşma sıkıntısı, yemek yeme sıkıntısı gibi birçok sıkıntıya davetiye çıkartır. Peki, bu yaralardan kurtulmak mümkün mü?

Ağız ve diş sağlığı ne kadar iyi olursa olsun birçok kişinin baş belası olan ağız yaraları hayatı zehir etmektedir. Ağız ülseri olarak da bilinen aft; ağız, diş, diş eti, damak gibi ağız içinde hassas bölgeler olarak bilinen yerlerde çıkar. Ağrılı ve sancılı bir geçiş süreci bulunur ve bu süreçte tüm günlük rutinler sekteye uğrar.

Ağızda çıkan bu yaralar; yemek yemeyi, su içmeyi, konuşmayı ve ağızla yapılan daha birçok şeyi engeller. Hayat zevkini bir anda aşağılara çeker ve hiçbir şey yapmak istemezsiniz. Maalesef bir tedavi yöntemi de bulunmamaktadır. Sadece süreci daha ağrısız ve kısa sürede geçirmenize yardımcı edecek ilaçlar ve doğal yöntemler vardır.

Ağzınızda bu yaralar çıkmışsa kesinlikle asitli ürünler, sıcak ve acı ürünler yememelisiniz. Bu ürünler hem canınızı yakacaktır hem de iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Normal zamanda da asitli ve acı ürünler yediğinizde aft yaraları kendini göstermeye başlayacaktır. İlk önce bir kızarlık ve kaşınma olarak geleceğini belli eder. Tam bu zamanda müdahale eder ve tedbir alırsanız daha ağrısız ve kısa sürede iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Ağız Yaraları Neden Olur?

Toplumun yüzde 25’inde görülen bu hastalık tek olarak veya toplu olarak görülebilir. Ağzın çeşitli bölgelerinde çıkan beyaz ve küçük bu yaraların başlıca sebepleri arasında vitamin eksikliği göze çarpıyor. Demir ve vitamin eksikliği olan kişiler bu hastalığı çok daha sık geçirdiği için vitamin alabilecekleri yiyecekleri tüketmeleri öneriliyor.

Bağışıklık sistemi güçlü olmadığı durumlarda da ağızda yaraların çıkması olası bir durumdur. Bu nedenle bağışıklığı güçlendirici takviyeler almak koruyucu önlemler arasında olabilir.

Stres ve travma da aft yarası için uygun zemin hazırlayan nedenler arasındadır. Özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin stresi üst seviyelere çıkar ve bu durumda ağızda yara belirtileri görülmeye başlar. Olabildiğince stresten uzak durulmalı ve çok aşırı sıcak ürünler tüketilmemelidir.

Bazı kişilerde Behçet hastalığı olma riski vardır. Bu kişilerin ağız yarası dışında vücudunun farklı bölgelerinde de yaralar meydana gelecektir. Hiç vakit kaybetmeden bir doktora başvurmalı ve gerekli tahlilleri yaptırmalıdır. Kan değerleri ve vitaminler kontrol edilmelidir. Çok sık ağız yaranız oluyorsa doktora görünmenizde fayda var.

Aft Yaralarına Ne İyi Gelir?

Ağızda çıkan yaralar müdahale edilmediği takdirde 7-10 gün arasında kendiliğinden iyileşiyor. Fakat bu süreçte tüm hayat size zindan oluyor. Rutin olarak yaptığınız çoğu aktiviteyi yapamıyorsunuz. Yemek yiyeme problemi yüzünden halsiz düşüyor ve psikolojik olarak kötü hissediyorsunuz.

Yaralar için önerilen çözümler tam olarak yaraları iyileştirmese de tedavi sürecini hızlandırmakta ve ağrıları bir nebze dindirmektedirler. Ağızda yara çıktıktan sonra süreci daha rahat atlatabilmeniz için aşağıdaki önerileri uygulamanız tavsiye edilir;

Bir şeyler yeyip içecek durumda iseniz mutlaka asitli ve sıcak yiyeceklerden kaçının.Acılı ürünler, turşular, nar ekşili salatalar bir müddet sofranızda bulunmasın.Doktorlar tarafından tavsiye edilen; ağız gargarası, ağız losyonu ve ağız kremi kullanılmalı.Ağız içi her daim temiz tutulmalı.
Tuz ile gargara kimileri tarafından önerilir kimileri tarafından da zararlı olduğu gerekçesi ile önerilmez. Yarayı yakarak geçireceği algısının yanlış olduğu ifade edilir. Tuzlu yiyeceklerden acı çekmemek için uzak durmak faydalı olacaktır.Aftın ilk çıkış aşamasında ağza bazı solüsyonlarla müdahale edilebilir. Bu müdahaleler daha ağrısız ve hızlı bir iyileşme süreci sağlayacaktır.

Aft Yaraları İçin Doğal Çözümler

Modern tıpta aradığını bulamayan birçok hasta çareyi alternatif tıpta aramaya başlıyor. Alternatif tıpta uzmanlaşmış kişiler de bu hastalara bitkilerden hazırladıkları bazı karışımları tavsiye ederek şifa bulmasını sağlıyor.

En bilinen alternatif tıp tavsiyelerinden birisi sumak olarak biliniyor. Sumak ile hazırlanan ve ağızda gargarası yapılan ürün ağız yaraları tedavisinde sıkça kullanılıyor. Biraz ağrılı ve acı verici bir etkisi olsa da kullananlar sonucundan memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Bir yemek kaşığı ve bir su bardağı sıcak su ile hazırlanan gargarayı ağzınızda bir süre bekletin ve gargara yapın. İlk anda yaralar sumak etkisiyle yanacaktır. Birkaç kez tekrarladığınızda ağız yaralarınız iyileşecektir.

Bir diğer tavsiye edilen ürün ise karadut olarak biliniyor. Özellikle aktarlarda satılan karadut şurubu ağız yaraları için birebir. Bu ürünü aldıktan sonra ağzınıza bir miktar karadutu alın ve ağzınızda gezdirin. Hemen yutmayın çünkü yararlar ağzınızda midenizde değil. Yararlar üzerinde karadutu gezdirin. Aft yaraları bu ürün sayesinde daha kısa sürede geçecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=Sb_v8I9rYAk

Çocuk ve yetişkinlerde ağız bakımı için bu doğal ürünler kullanılabilir. Ağız içerisinde bir müddet bekletildikten sonra ağız içerisi temizlenir. Daha sağlıklı yöntemler için diş hekimleri ve ağız sağlığı merkezi tavsiyeleri uygulanmalıdır.

Diş fırçalama ve düzenli ağız bakımı, diş sağlığı ağız yaraları için etkilidir. Herhangi bir diş hekimi veya ağız bakım merkezi diş bakımı için yardımcı olacaktır. Bu sayede oral aft yaraları ve ağız hastalıkları ortaya çıkmadan engellenecektir.