Acnemix Jel Ne İşe Yarar | Acnemix Nasıl Kullanılır? Acnemix Yan Etkileri Nelerdir?

acnemix-jel-1-1632072055.jpg

Acnemix jel, sivilce problemleri ile baş etmekte zorlanan kişiler için geliştirilmiş oldukça etkili bir ilaç türüdür. Beslenme, yaş ve cilt yapısı gibi kriterler sebebiyle ciltte sivilceler ortaya çıkabilmektedir. Sivilcelerin bu denli fazla olması hem cildi kötü bir görünüme sürüklerken, hem de kişilerde özgüven kaybına sebep olabilecektir. Hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edebilme yönüyle öne çıkan Acnemix jel, akne ve sivilce izlerini tamamen ortadan kaldırabilecektir. Peki Acnemix nasıl kullanılır?

Acnemix Jel Ne İşe Yarar?

Acnemix jel yukarıda da belirttiğimiz gibi akne ve sivilceleri gidermede, onların izlerini tamamen ortadan kaldırmada etkilidir. Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından üretimi üstlenilen bu ilaç, Gebze Kocaeli’de üretilmektedir. Bu ilacın etken maddesi, benzoil peroksit ve eritromisindir.

Bunun yanında ise yardımcı malzemeler olarak dokusat sodyum, metil salisalit, limon esansı, sodyum hidroksit, saf su ve etil alkol içeriğinin bulunduğu bilinmektedir. Acnemix jel yalnızca akne ve sivilcenin ortadan kaldırılmasında değil, önlenmesi içinde sürülebilecektir. Özellikle sivilce ve akneye meyilli ciltlere uygulandığında, cildin pürüzsüz görünümünü koruduğu gözlemlenmiştir.

Acnemix Jel Nasıl Kullanılır? Acnemix Jel Sürüldükten Sonra Yıkanır mı?

Peki acnemix jel nasıl kullanılır? Acnemix ilaç kutusu içerisinde 40 g bir jel, 1.6 eritromisin içeren plastik tüp ve karıştırıcı çubuk yer almaktadır. Ayrıca kutu içerisinde %70 etil alkol flakon bulunduğu da bilinmektedir. Tüm bu içerikler başarılı bir şekilde karıştırıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelecektir.

Öncelikle Acnemix jel kullanılmadan önce kişinin etken ve yardımcı maddelerden herhangi birine alerjisinin bulunmadığından emin olması gerekecektir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılabilmesi mümkündür. Acnemix sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılmalıdır.

Daha sonra tüm yüze uygulanacak şekilde bir nohut parçası kadar alınmalı ve dairesel olarak sürülmelidir. Acnemix jel sürüldükten sonra yıkanır mı? Elbette, jel yüze uygulandıktan sonra tamamen kurulmalıdır. Kuruduğundan emin olunduktan sonra Acnemix jel, ciltten tamamen arındırılana dek yıkanmalıdır. Cilt kurulandıktan sonra yüze başka bir bakım ürününün sürülmesine gerek yoktur.

Acnemix Ne Kadar Yüzde Kalmalı?

Acnemix ne kadar yüzde kalmalı? Acnemix ilacın yüzde kalması için önerilen bir süre dilimi bulunmamaktadır. Jel yüzde tamamen kuruyana dek bekletilmeli ve sonrasında yıkanmalıdır. İstenirse geceden yüze uygulandıktan sonra sabaha beklenerek, sabah yıkanabilecektir. Acnemix jel yüzde fazla kaldığında, herhangi bir tahriş ve probleme neden olmayacaktır.

Acnemix Jel Kimler Tarafından Kullanılmamalı?

Acnemix jel bazı durumlarda ve koşullarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi halde bazı sağlık sorunlarına yol açabileceği paylaşılmıştır. Şu kişiler jeli yalnızca doktor tarafından önerilmesi sonrasında kullanmalıdır;

Hamile ve emziren kişiler,İnce bağırsak hastalığı, bölgesel enterit veya benzer bağırsak hastalığı bulunan kişiler,Kalp ve böbrek hastalıkları bulunan kişiler,Yüz bölgesinde ciddi kesikleri ve yaraları bulunanlar,Egzama gibi cilt hastalığı bulunan kişiler şeklindedir.

Acnemix jel kullanım sırasında kesinlikle gözle temas ettirilmemelidir. Olası temas durumlarında gözler bol su ile yıkanarak durulanmalıdır. Ciltte aşırı kaşıntı ve tahriş oluştu ise, reçete eden doktorla görüşülmelidir. Son olarak bu jelin kılları ağarttığı ve çamaşırları boyadığı bilinmektedir.

Acnemix Jel Kullananlar Ne Diyor? Acnemix Jel Yan Etkileri Nelerdir?

Acnemix jel kullananlar büyük çoğunlukla, kremin olumlu sonuçlar verdiğini belirtmektedir. Ancak bu kremin düzenli uygulanması, uygulama esnasında cildin temiz olması da alınan sonucu etkilemektedir. Günde iki kez sürümü önerilen bu jel fazla sürüldüğünde doz aşımına bağlı yan etkiler ortaya çıkabilir. Acnemix jel yan etkileri ise şu şekildedir;

Ciltte kuruluk, döküntü, pullanma, kaşıntı, ürtiker,Kaşıntı,Yüzde ciddi şişkinlik

Acnemix Fiyat Bilgisi Nedir? Acnemix Jel Fiyat 2021 Listesi

Acnemix fiyat bilgisi yıllara göre gelen zamlarla birlikte farklılık göstermektedir. Acnemix jel fiyat 2021 listesine bakıldığında bu jelin şimdilerde 64.60 TL’den satışa sunulduğu görülmektedir. Güncel Acnemix fiyat bilgisi için buradan bilgi alabilirsiniz.

Acnemix Jel Reçetesiz Alınır mı? Acnemix Jel Aile Hekimi Yazabilir mi?

Acnemix jel reçetesiz alınır mı? Bu kremin reçetesiz olarak alınabileceği bilinmektedir. Ancak olası yan etkileri sebebiyle yalnızca doktor tarafından önerildiği ya da reçete edildiği durumlarda kullanılması önerilmektedir. Acnemix jel aile hekimi tarafından gerekli görüldüğü takdirde yazılabilen bir krem türüdür.

Acnemix Nerede Saklanmalı? Acnemix Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Acnemix jel tüm içerikleri karıştırılarak, bir krem elde edildikten sonra maximum 3 ay içerisinde kullanılmalıdır. Aksi takdirde kullanılması önerilmez. Karıştırılmayan ürünlerin ise ambalajları açılmamış ise 12 aya kadar saklanabilmesi mümkündür.

İlacın içerisinde yer alan maddeler karıştırılmamışsa, 25 derecenin altındaki oda ısılarında kuru ve nemli bölge olması koşuluyla saklanmalıdır. Karıştırıldıktan sonra ise yalnızca buzdolabı ısısı olan -2 -8 derece aralığında saklanması önerilir. Acnemix jel 12 yaş altı çocukların kullanımına uygun bir krem değildir. Bu kapsamda çocukların ulaşamayacağı yüksek bölgelerde saklanması gerekecektir. Mucovit C nedir tıklayınız.

Exit mobile version