featured
  1. Haberler
  2. Alısveris
  3. Aliexpress Vergi Hesaplama Nasıl Yapılır | AliExpress Vergi Ne Kadar? Aliexpress Vergi Nasıl Ödenir?

Aliexpress Vergi Hesaplama Nasıl Yapılır | AliExpress Vergi Ne Kadar? Aliexpress Vergi Nasıl Ödenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aliexpress vergi hesaplama satın alma işlemi öncesinde mutlaka araştırması gereken durumlardan bir tanesidir. Geniş ürün yelpazesiyle dünyanın en başarılı e-ticaret sitelerinden biri olan AliEkspress uygun fiyatları ile binlerce kişi tarafından tercih ediliyor. Çin merkezli olan bu platform, ülkemizde de oldukça revaçta bir sitedir. Öncesinde daha kolay alışveriş yapılan site, vergi ambargosunun gelişi ile birlikte kullanıcısını bir miktar üzdü. Ülkemiz tarafından getirilen bu yasa sonrasında, bu siteden alınan en küçük eşyaya dahi vergi ödemek zorunlu olacak. Peki, Aliexpress vergi hesaplama nasıl yapılır, Aliexpress vergi ne kadar? İşte konu ile ilgili yanıtlar…

Çin Gümrük Vergisi Nedir Neden Ödenir? Aliexpress Vergi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Çin gümrük vergisi, 2019 yılı sonrasında ödenmeye başladı. Öncesinde AliExpress, Wish, Ali baba gibi birçok platform üzerinden küçük bütçeli ürünler için vergi ödemeden alışveriş yapılabiliyordu. Vergi yalnızca büyük meblağlara satın alınan bazı ürünler içi talep ediliyordu.

Ülkemizi yurt içi alışverişine yöneltmek için yapılan bu vergi ödeme zorunluluğu, Türkiye’de konulan bir yasa ile tescillendi. Aliexpress vergi hesaplama konusu ise satın alınacak ürün doğrultusunda değişiklik gösteriyor. Bu kapsamda vergi miktarı olarak sabit bir rakam verebilmek mümkün değildir.

1- Aliexpress Vergi Dahil Fiyatlar mı Veriyor? Fiyatlara Vergi Dahil Ediliyor mu?

Aliexpress vergi dahil fiyatlar mı veriyor? Bu sorunun yanıtı elbette ki hayırdır. Sitede gördüğünüz tüm ürünlerin TL karşılığı, yalnızca ürünün fiyatını ifade etmektedir. Fiyatlara vergi ücreti dahil edilmediği için alınan ürünün vergi eklendiğinde, daha yüksek bedellere satın alınacağının bilinmesi gereklidir. Bu kapsamda siteden alışveriş yapabilmek için Aliexpress vergi hesaplama işlemi mutlaka yapılmalıdır.

2- AliExpress Vergi Ne Kadar 2021? AliExpress Gümrük Vergisi Neye Göre Hesaplanır?

Aliexpress vergi ne kadar 2021? Aliexpress vergi hesaplama 2021 yukarıda da belirttiğimiz gibi sabit bir ücrete tabii değil. Alacağınız ürünün fiyatı, ödenecek olan verginin de değişmesine neden oluyor. Ayrıca alınan ürüne yalnızca bir vergi ücreti de eklenmiyor. Alacağınız ürüne gümrük vergisi, özel tüketim vergisi, gümrük sunum ücreti ve damga vergisi ekleniyor.

Üstelik alışverişlerde 1500 Euro’yu geçenlerin birde katma değer vergisi ödemesi gerekmektedir. Bu nedenle alınacak ürünün fiyatı da neredeyse katlanarak artıyor. Küçük ürünlerde hiçbir avantaj sağlamayacak olan bu alışveriş, büyük meblağ içeren alışverişlerde küçükte olsa bir avantaj sağlayabiliyor. Aliexpress vergi hesaplama nasıl yapılıyor, gelin birlikte bakalım.

3- Aliexpress Vergi Hesaplayıcı | Aliexpress Vergi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Aliexpress vergi hesaplama işlemi konusunda problem yaşıyorsanız Aliexpress vergi hesaplayıcı hizmetinden yararlanabilirsiniz. Aliexpress vergi hesaplayıcı hizmeti için tıklayınız. Aliexpress vergi hesaplama için örneğin alınacak ürün içeriğinin yaklaşık 10.000 TL olduğunu düşünelim.10.000 TL’lik bir alışverişin %20’si yani 2000 TL gümrük vergisi olacaktır.

Hesap edilen 12.000 TL’nin üzerine birde %20 oranında özel tüketim vergisi eklenecektir. Bu hesaplama ile ortaya çıkan 2400 TL’de ücrete eklendiğinde karşınıza 14.400 TL’lik bir rakam çıkmaktadır. Gümrük sunum ücreti olarak talep edilen miktar 8 TL olup sabittir. Yine damga vergisi 2021 itibariyle sabit olarak 0.70 kuruş olarak ücretlendirilmiştir. Kısacası 10.000 TL’ye almak istediğiniz bir ürün Aliexpress vergi hesaplama ile size yaklaşık 1450 TL değerine gelecektir.

4- İlave Gümrük Vergisi Hesaplama Sonrası Nasıl Ödenir? Aliexpress Vergi Nasıl Ödenir?

İlave gümrük vergisi hesaplama sonrasında hemen ödenmeyecektir. Alışveriş yaparken Aliexpress vergi hesaplaması yapılmayacağı için, bunun önceden siz tarafından yapılması gereklidir. Aksi halde, ürün size çok daha yüksek fiyatlara gelebilir. Aliexpress vergi nasıl ödenir, konusunda ise işleyiş farklıdır. Kişiler kredi kartları ya da banka kartı yoluyla yalnızca ürün bedeli ve taşıma ücretini ödemektedir. Ürünün vergisi ise, ürünü teslim alacağınız kargo şirketine nakit olarak ödenmektedir.

5- AliExpress Kargo Ücreti Vergiye Dahil mi? Aliexpress Vergi Ödememek İçin Ne Yapmalı?

Aliexpress kargo ücreti vergiye dahil değildir. Aliexpress vergi hesaplaması ile hesaplanan ücret yalnızca vergiyi kapsar. Eğer satın almak istediğiniz ürünün bir kargo ücreti bulunuyorsa bu ücret ürün bedeline eklenerek, satın alma sırasında size ödetilmektedir. Aliexpress vergi hesaplaması sonucunda ürün istediğiniz meblağlara gelmiyorsa yapabileceğiniz çok bir şey yoktur. Ülkemizde zorunlu hale getirilen bu durumdan kurtulmak ve vergi ödememek için yapılabilecek herhangi bir şey bulunmamaktadır. Kişiler vergi ödemek istemiyorsa ya alışveriş yapamayacak, ya da toplu alışveriş yapan e-ticaret sitelerini tercih edebilecektir.

6- Bonus: Aliexpress’ten Alınan Ürün Gümrüğe Takılır mı? Aliexpress Hangi Kartlar Geçerli 2021?

Aliexpress vergi hesaplaması konusunda kapsamlı bilgiler verdikten sonra, birde ürünün gümrüğe takılıp takılamadığına değinelim. Öncesinde 22 Euro ödemeyi geçen birçok ürün gümrüğe takılıyordu. Bunun nedeni ise, vergi ödeme zorunluluğuydu. Ancak şimdi alınan her ürünle ilgili vergi ödenmesi gerektiği için, gümrüğe takılma olasılığı söz konusu olmayacaktır.

Aliexpress üzerinden, her meblağdan ürün alınabilmesi mümkündür. Aliexpress vergi hesaplaması yaptıktan sonra alınan ürün, tüm kartlar üzerinden ödenebilecektir. Ödeme esnasında tüm bankalara ait banka ya da kredi kartının kullanılabilmesi mümkündür. Banka kartı alışverişe nasıl açılır konusu hakkında bilgi almak için tıklayınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!