10 En Etkili Yara Kremi İsimleri
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yara kremi isimleri her evde istemsizce olan kazaların sonucunda insanların ihtiyaç duyduğu krem çeşitlerinden biridir. Evde olan minik kazalar sonrasında oluşan yaralarda etkili olan bazı özel kremler bulunur. Ancak burada önemli olan yaranın derin mi yoksa yüzeysel mi olduğudur. Çünkü bazen yüzelsel olarak önemsenmeyen yaralar ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bir yaralanma olayı gerçekleştiğinde yarada yabancı cisimler varsa, kanama duymuyorsa, diyabet gibi ciddi hastalıklarınız varsa bunlar ciddi durumlardır ve acil doktora başvurulmalıdır. Çünkü böyle durumlarda yara kremi isimleri arasından hangisini kullanırsanız kullanın asla fayda vermeyecektir.

En Etkili Yara Kremi İsimleri

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Yaralanma durumlarında kremler insanların hayat kurtarıcısıdır. Özellikle bazı yara kremi isimleri kısa zamanda acısız iyileşme sağlar. Ve yaralarınızdan sonra herhangi bir iz de kalmaz. Bu kremlerin isimlerini ve içeriklerini bilmek ne zaman, nasıl ve nerede kullanmanız konusunda da size yardımcı olacaktır.

 1 –  Perfori Max

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Günümüzde çok popüler hale gelen saç ekimi birçok kel insan tarafından tercih edilen operasyonlardan birisidir. Ağrılı ve acılı olan bu süreçte etkili krem kullanımı çok önemlidir. İşte bu süreçte sizin yaralarınıza merhem olan, kısa sürede iyileşmenize sebep olacak olan ve en iyi yara merhemleri arasında olan Perfori Max’tır. Saç ekimi sonrasında kullanılan en etkili yara kremi isimleri çeşitlerinden en iyisidir.

Ağızdaki beyaz yara nasıl geçer merak ediyorsanız bağlantımız ilginizi çekebilecektir.

  2- Silverdin

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Geçmişten günümüze kadar birçok insanın duyduğu ve neredeyse her evde bulunan bazı yara kremi isimleri mevcuttur. Silverdin de bunlardan birisidir ve çok çeşitli kullanım alanı söz konusudur. Yanıklarda, yaralanmalarda ve enfeksiyonlarda kullanılan kremlerden birisidir. Ancak yüzeysel yaralarda önerilir. Açık yaralar için uygun değildir.

Silverdin prospektüs bilgisi için buraya göz atabilirsiniz.

3 –  Fito

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Renk eşitsizliklerini gidermeye yardımcı olan bu kremin birçok farklı kulanım alanı da mevcuttur. Fito yara kremi çeşitli rahatsızlıklar sonrasında ortaya çıkan kızarıklıkların giderilmesinde, yeni emziren annelerin meme başındaki çatlaklarda, sivilce lekelerinde çözüm olarak kullanılabilen bir kremdir. Bazı kişiler özellikle cilt hasarlarında da kullansa da bir dermotolağa başvurulmadan kullanılmamalıdır.

4 –  Madecassol

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Yara kremi isimleri arasında cilt yenileyici özelliği ile günde en çok bilinen kremlerden biridir. Lazer ve ağda sonrası tahrişlerde, yüzeysel yanıklarda, radyoterapi sonrası oluşan yaralarda kullanılan bir kremdir. Yoğun nem içerdiği için bazı insanlar kuru ciltlerini nemlendirmek amacıyla da kullanır. Nasıl kullanılır diye düşünürseniz günde en fazla iki defa sürerek derdinize çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca kesinlikle açık yaralara sürmemelisiniz.

5 –  Lamiderm

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Yaz aylarında deniz, kum ve güneş herkesin hasretle beklediği şeylerdir. Ancak sonrasında meydana gelen güneş yanıkları, yaraları kaçınılmaz durumlardır. İşte Lamiderm bu zamanlar için insanlara derman olan yara iyileştirici kremler arasındadır. Uzun zaman yatalak kalan insanlar yatak yaraları için yara kremi isimleri araştırması yaparlar. İşte bu krem yatalak hastaların yatak yaralarında da çok işe yarar. Bir diğer en önemli özelliği ise günde 4 defaya kadar sürülebilir olmasıdır.

6 – Wcura

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Yara kremi isimleri denilince akla gelen kremlerden biridir. İçerdiği bitkisel kolajenler sayesinde yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlar. Aynı zamanda doku oluşumuna da katkı sağlar. Özellikle açık yarayı en hızlı iyileştiren krem bu yaralarda ve enfeksiyon kapan yerler üzerinde tereddüt etmeden kullanılan kremlerden biridir.

7 – Yara Kremi İsimleri: Assos Siliskar

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Ameliyat sonrası veya kaza, hastalık gibi durumlardan sonra ciltte bazı deformasyonlar ortaya çıkar. Bu yaraların kısa zamanda iyileşmesi için ve yara izi kalmaması için bu krem kullanımı size iyi gelecektir. Özellikle yara izleri insanlar tarafından çok kafaya takılan bir durumdur. Özellikle dikiş sonrası yaradan iz kalmaması için kullanılması gereken yara kremi isimleri arasındadır. Ancak en fazla 6 gün kullanılır.

8 – Meditech

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Düşme, çarpma ve morarma gibi durumlarda kullanılan bir acil durum kremidir. Özellikle morarmalar üzerinde ciddi etkisi olur. Günümüzün popüler ameliyatlarından olan burun ameliyatı sonrasındaki morarmalar üzerinde de kısa sürede etki sağlar. İçerdiği sarı kantaron, at kestanesi, yeşil çay ekstresi ile doğal içerikli bir krem olma özelliği de taşır. Ancak asla açık yaralar üzerinde kullanılmamalıdır.

9 – Sudocrem

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Yeni annelerin pişik için yara kremi isimleri arayışlarına son veren bu krem son zamanlarda çok popüler hale gelmiştir. Bebek pişikleri için faydaları bir kremdir. Merak edilen konu ise Sudocrem yaraya sürülür mü? olacaktır. Sadece bebekler için kullanılmaz. Cilt kızarıklıkları, egzama ve her türlü hassas ciltlerin onarımında kullanılabilir. İçerdiği yoğun nem cildi yatıştırarak istediğiniz sonucu almanıza yardımcı olur.

10 – Lansinoh HPA  Lanolin

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Lohusa kadınların korkulu rüyası olan meme ucu yaraları hem anneleri hem bebekleri zorlayan bir durumdur. Göğüslerdeki hassasiyetten kaynaklanan bu yaralar kremin yoğun nemlendirme özelliği ile temiz içerikli kremlerden biridir. Hamileyken kullanıldığı takdirde de meme ucu yaralarını engelleyici özelliği olduğu söylenilir.

Yara Kremi İsimleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

10 En Etkili Yara Kremi İsimleri
10 En Etkili Yara Kremi İsimleri

Çok kullanılan ve ihtiyaç duyulan yara kremi isimleri içerisinde birçok türü barındırmaktadır. Kullanımları, içerikleri, fiyatları ile ilgili merak edilen pek çok soru bulunmaktadır.

1 – Yarayı En Çabuk ne Geçirir?

Dışarıdan alınan besinlerle yaraların daha çabuk iyileşmesi sağlanabilir. Protein bu konudaki en etkili besin grubudur. Bu yüzden gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

2 –  Açık Yaraya Merhem Sürülür mü?

Açık yaralar tehlikelidir ve her krem kullanılmamalıdır. Yara kremi isimleri içeriklerinden antibiyotikli yara kremi olanları kullanarak yaraların kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

3 – Yara İzi Kalmaması İçin Hangi Kremler Kullanılır?

Yara kremi isimleri aynı zamanda yara izleri için de kullanılır. Aşağıda lekelere iyi gelen krem isimleri verilmiştir.

  • Bepanthol Anti-Scar Jel
  • Revamil Balm
  • Contratubexx
  • Facis
  • Madetene

4 – Yaranın Enfeksiyon Kapmaması İçin ne Yapmalı?

Yaranın içinin temizlenmesi gerekir. Yaranın örtülerek dış ortamla teması ve mikrop kapması engellenir. Böylelikle enfeksiyon engellenmiş olur.

5 – Sudocrem Sivilce İzi Geçirir mi?

Pişik kremi olarak bilinen bu krem sivilcelerde de oldukça etkilidir. Özellikle sivilce sonrasındaki izleri geçirmede birebirdir. Ancak yoğun nemlendirici özelliği olduğu için kullanım miktarını abartmamak gerekir.

6 – Çok Satan Yara Kremi İsimleri Fiyat Aralıkları Nelerdir?

124 liradan başlayarak 1000 liraya kadar yara kremi isimleri bulunmaktadır. Aşağıda en çok satan kremlerin ortalama fiyatları verilmiştir.

Krem İsimleri

Fiyat Tablosu

Wcura Plus

506,25 TL

Lamiderm

350,38 TL

Siliskar

380,90 TL

Fiyatlar, 2024 yılının ilk çeyreği itibari ile belirlenmiş olup yazıyı okuduğunuz tarihe göre değişebilmektedir. Güncel fiyatlara ulaşmak için eczanelerden fiyat kontrolü temin edebilirsiniz. Aynı zamanda ilaçların SSK-Bağkur tarafından karşılanma durumuna göre ücretlerde düşüş meydana gelebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!