Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte saç boyama çok fazla farklı görüşleri ile akılları karıştırabilir. Saç boyaları bebeğin ve annenin sağlığını etkilemesi nedeniyle riskler içerir. Doktorların bu konu hakkında önerileri nelerdir? Amonyaksız saç boyaları saça sürülür mü? Kokusuz sarı saç boyası renkleri var mıdır?

Hamilelikte Saç Boyama Hamile Kadınlar Soruyor

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Kadınlar hamilelik döneminde bedenlerindeki değişimden dolayı strese girebilir. Bu nedenle saç boyama, yüzlerinde değişim gibi farklılıklar uygular. Ancak kimyasal ürünler bebeğe zarar verir. Hamilelikte saç boyama alternatif ürünler için amonyaksız boyalara bakabilirsiniz.

1 –  Hamilelikte Saç Boyayanlar Kadınlar Kulübü Yorumları Nelerdir?

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Hamile saç boyanır mı kadınlar kulübü içerisinde bulunan sorulardan biridir. Kadınlar hamilelikte saç boyama yollarına yönelir. Saç renklerinde yenilik yapmaya çalışır. Örneğin sarı saç boyası, dip boyama gibi saçlarında farklılık görmeyi ister. Kadınların aklına takılan sorulardan birkaçı söyledir.

  • Korunmasız şekilde ilişkiye girdik ancak sonrasında saçımı boyamıştım umarım bebeğe sorun olma
  • 4 aylık hamile olduğunu ve doktoruna danışarak dip boya, beyazlarımı kapatmayı istiyorum

gibi yorumlarla kadınlar hamilelikte saç boyama konusunu kendi aralarında tartışır.

2 – Hamilelikte Saç Boyama Ekşi Sözlük Yorumları

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?
Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Kadınlar hamilelikte hangi saç boyasını tercih etmeli, sarı saç boyalarından hangisini tercih etmeli? Hamilelikte saç boyası tercihlerinden sarı saç boyaları olarak doğal, organik, amonyaksız ürünler hamileliğin 3-6 ayında kullanılabilir. Ekşi sözlükte hamlilelikte saç boyama ile ilgili konuşmalar şu şekildedir.

  • Hamileyken makyaj yapmak ilk üç ay sakıncalıdır bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Gebe kadınların saç kestirmesi günah mı yoksa batıl bir inanç mıdır?

tarzında sorularla hamileyken aklınıza takılan sorulara ekşi sözlükten bakabilirsiniz.

3 – Gebelikte Saç Boyama Dr Banu Çiftçi Öneriyor mu?

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?
Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Gebelikte saç boyama dr Banu Çiftçi öneriyor mu? Gebelik döneminde doktorların geneli 12 haftadan sonra boya yapılmasını tavsiye eder. Hamilelikte saç boyama sonrasında ortam havalandırılmalıdır. Ayrıca ek olarak maske, eldiven de kullanılması gerekir.

Gebeliğin Aylarına Göre Yapılması Tavsiye Edilen Durumlar

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Hamilelik dönemi 9 aydan oluşur. Bu dönemi 3’er aylık periyotlara ayırabilir. Bu aylarda tüketilecek besinler ve yapılması tavsiye edilen eylemleri yerine getirebilirsiniz. Örneğin kalsiyum tüketimi ilk 3 ay çok önemlidir. Bunun nedenine bebeğin dişlerininin gelişimi örnek verilebilir.

1-3 Ay3-6 Ay6-9 Ay
Kalsiyum tüketilebilir.C vitamini tüketinKuru baklagil tüketin
Su tüketimi önemlidirD vitamini tüketinsebze ve meyve miktarını arttırın
Tahıl tüketilebilir.Günde 2 lt su içinDemir içeren gıdalar tüketin

Gebelik sürecinde birey hem kendi hem de bebeğin gelişim, büyüme ve sağlığına dikkat etmelidir. Bu nedenle sebze, meyve, tahıllar, vitaminler ve su tüketimine ilgi gösterebilir. Eğer tek başına süreci yönetemiyorsa bir diyet programı için uzmana başvurabilir.

36 Haftalık Gebelikte Saç Boyama

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Hamileliğin 36. haftası risklerin azaldığı ve bebeğin artık doğuma hazır hale geldiği dönem olarak bilinir. Bu son ay içerisinde bitkisel saç boyaları ile hamilelikte saç boyama işlemini  gerçekleştirebilirsiniz. Ancak riskli bir hamilelik dönemi geçiriyorsanız hekiminize danışınız.

Gebelik Sırasında Uzak Durulması Gereken Davranışlar

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Gebelik profesyonelce yönetilmesi gereken ciddi bir iştir. Bebeğin, annenin sağlığı 9 ay boyunca düzenli olarak takip edilir. Anne bebeğini korumak için 1-3 ay, 3-6 ay ve 6-9 aylarda uzak durması gereken durumlar bulunur. Bunlar

  • Sigara Kullanımı
  • Alkol Kullanımı
  • Amonyaklı saç boyaları

olabilir. Hamilelikte saç boyama içerdiği koku, oksitli kimyasallar nedeniyle sakıncalıdır. Üstelik hamilelik süreci boyunca balık, çiğ gıdalar gibi besinleri abartmadan tüketmeniz gerekir.

Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte Saç Boyama Sağlıklı mı? Doktorlar Öneriyor mu?

Kadınların kişisel bakımlarına gereken ilgiyi her dönem vermek ister. Ancak hamilelik gibi süreçler bazı bakımları kısıtlar. Saç boyama, saç açıcı ürünler kullanma bunlardan birkaçıdır. Hamilelikte saç boyama kaçıncı aydan başlar, 6 aylık hamilelikte saç boyanır mı gibi sorular aklınıza gelebilir. Bunun gibi gebelik sürecinde aklınıza takılan sorulara yanıtlar bulabilirsiniz.

1 – Gebeliğin Kaçıncı Ayında Saç Boyanır?

Gebeliğin ilk üç ayı riskler barındırdığı için kimyasal herhangi birşey saça sürülmesi önerilmez. Bu nedenle hamilelikte saç boyama dördüncü aydan sonra tavsiye edilir.

2 – Saç Boyası Bebeğe Zarar Verir mi?

İçerisinde bulunan kimyasallar nedeniyle yayılan kokular bebeğin gelişimine ve solunumuna zarar verebilir. Bu nedenle hekiminizden izin alarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

3 – Hamilelikte Hangi Saç Boyaları Kullanılır?

Amonyaksız saç boyaları hamilelik sırasında kullanılması tavsiye edilir. Hamilelikte saç boyama bebeğin sağlığına zarar verebilir.

4 – 5 Aylık Hamilelikte Saç Boyanır mı?

Hamileliğin ilk üç ayı bebeğin gelişimi için solunum yoluyla alınan kimyasallar bebeği riske atabilir. Ancak ilerleyen dönemlerde hamilelikte saç boyama yapılabilir. Amonyaksız saç boyaları tercih edebilirsiniz. Dolayısıyla 5 aylık hamile kadınlar saç boyatabilir. Yine de kendi hamilelik sürecinizi riske atmamak için hekiminize sorunuz.

5 –  Hamilelikte Saç Açıcı Kullanılır mı?

İçerisinde oksitleyici madde bulunan saç açıcıları bebeğin solunum sistemine zarar verebilir. Bu nedenle hamilelik sürecinde saça uygulanan açıcı ve hamilelikte saç boyama tavsiye edilmez. Hamileliğin ilerleyen aylarında hekiminize danışarak kullanmak için izin alabilirsiniz.

6 – 7 Aylık Hamilelikte Saç Boyanır mı?

Bebeğin solunum yolu ve gelişimi biraz daha ilerlediği için bu dönemde saç boyanabilir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!