Teras Dekorasyonu
  1. Haberler
  2. Dekorasyon
  3. Teras Dekorasyonu Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak 10 Unsur!

Teras Dekorasyonu Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak 10 Unsur!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teras dekorasyonu bazı insanlar için sadece dinlenme amacıyla yapılırken. Bazı insanlar ise burada daha keyif amaçlı zaman geçirmeyi hedefler. Teras, balkon, bahçe dekorasyonları evin diğer alanlarına göre dış etkenlere maruz kaldığı için daha korunaklı olmalıdır.

Çok rağbet gören teras dekorasyonları bazı noktalara dikkat edilmeden yapıldığı taktirde beklenilen verimin alınmamasının yanında maalesef maddi bir hüsranla sonuçlanabiliyor. Kendine has özgün çizgilerle oluşturacağınız teras dekorasyonu yaparken her konuda olduğu gibi dikkat etmeniz gereken konular vardır.

Teras Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilecek Unsurlar Nelerdir?

Teras Dekorasyonu
Teras Dekorasyonu

Teras dekorasyonu genelde dış mekân fikri arayan kişilerin en çok merak ettiği konular arasında gelmektedir. Çeşit çeşit teras dekorasyonu fikri ile keyifle zaman geçireceğiniz alanları oluşturmak oldukça kolay.

Terasların durumu terasınızı nasıl şekillendireceğiniz hakkında size en doğru bilgiyi verecektir. Mesela kapalı teras dekorasyonu ile apartman teras dekorasyonu mutlaka birbirinden farklı dokunuşlar ister. Bu noktada nelere dikkat etmelisiniz? Kusursuz bir teras dekorasyonu için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? İşte cevabı

1 – Planlı Hareket Edin

Her alanda olduğu gibi bu konuda da önce plan! Plansız yaptığınız dekorasyon alışverişi bir sürü gereksiz şey almanıza sebep olabilir. Teras dekorasyonu için öncelikle nasıl bir teras istediğinize karar verip alışveriş listesi çıkarın. Büyük bir teras için daha farklı modeller seçmeniz gerekirken, küçük teraslar için minimal mobilya ve aksesuarlar gerekebilir.

2- Bütçenizi Belirleyin

Kafanızda tasarladığınız teras dekorasyonu için öncelikle bir alışveriş listesi çıkardıktan sonra kendinize en uygun fiyatı bulmak için araştırma fırsatı tanıyın. Pahalı ürünler her zaman kaliteli ürün demek değildir. Bu yanılgıya düşmeyin. Kış aylarından planladığınız teras dekorasyonu için mobilya almanın tam zamanı olacaktır. Zira yaz aylarında fiyat daha da artabilir.

Ayrıca belirlediğiniz bütçeyle alınabilecek maksimum hizmet için, mobilya mağazalarının teşhir ürünlerine de göz atabileceğinizi unutmayın. Diğer bir seçenek ise 2. El hizmet veren internet siteleri buradan da birçok seçenek bulabilirsiniz.

3 – Gerekli İzinleri Almayı Unutmayın

Teras Dekorasyonu

Bahçe, veranda, teras gibi evin oturum alanı dışında kalan alanlar için yapacağınız kalıcı değişikliklerde mutlaka danışmanız gereken kişiler bulunmaktadır. Kiracı iseniz yapacağınız değişiklikte mutlaka ev sahibinin izni gerekmektedir.

Ayrıca yapacağınız değişikliklerden komşularınız etkileniyor ise mutlaka onların da iznine başvurmanız gerekebilir. Terasta yapacağınız bir değişiklik komşunuzun evinin aydınlanmasını etkiliyorsa mutlaka izin alınmalıdır. Evinize sıfırdan bir kapalı teras inşa edecekseniz burada resmi dairelerden de izin devreye girebilir aman dikkat!

4 – Seçtiğiniz Yapı Malzemelerinin Kalitesine Dikkat Edin

Teras dekorasyonu için ilk dikkat etmeniz gereken şey teras zemininde kullanacağınız malzemenin terasınıza ve bulunduğunuz bölgenin iklimine uygun olmasıdır. Teraslarda genelde ahşap, taş veya seramik kullanılabiliyor. Ancak çok yağışlı bir bölgede yaşıyorsanız ve açık teras tercih edecekseniz ahşap kullanımı uygun olmayacaktır.,

Nasıl bir döşeme seçerseniz seçin yağmur sularının tahliyesi için yeterli ve kaliteli tahliye kanalı mutlaka ekleyin. Aksi taktirde olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz. Teraslar evinizin bir parçası olduğu için oluşacak olumsuzluklarda tüm evinizin etkilenebileceğini lütfen göz ardı etmeyin.

5– Doğru Konumu Seçin

Terasınızın bulunduğu konum teras dekorasyonu için en önemli konulardan biridir. Örneğin kuzeye bakan bir terasa sahipseniz yılın soğuk zamanlarında bu terası kullanmanız imkânsız denecek kadar zor olabilir. Bu durumda açılıp kapanan cam paravanlar yaptırabilir her hava koşulunda kullanabilir hale getirebilirsiniz.

Manzara gören bir açıya sahip terasınız varsa mobilyaları manzaraya göre konumlandırıp manzaradan maksimum düzeyde faydalanabilirsiniz. Buradan da anlaşılacağı gibi terasınızın konumu dekorasyonu oldukça fazla şekillendiriyor.

6 – Doğru Mobilya Seçin

Teras Dekorasyonu

Bir teras dekorasyonu için en can alıcı nokta mobilya seçimidir. Seçtiğiniz balkon mobilyası modelinin estetik, şık ve rahat olmaları terasınızda istediğiniz havayı yaratmanızda etkili olacaktır. Teras, bahçe gibi dış mekân mobilyaları içerisinde ise en çok tercih edilenler rattan mobilya, ahşap, ferforje plastik ve alüminyumdur.

Teraslar uzun kış gecelerini geçireceğiniz konfor alanlarınız olacağı için mobilyalarınızda seçeceğiniz minder, yastık, kumaş tercihlerini de doğru yapmalısınız. Terleten kumaşlardan kaçının! Ayrıca büyük teraslarda seçeceğiniz estetik koltuk takımları konfor alanınızı daha da genişletecek.

7– Işıklandırmayı Doğru Yapın

Teraslar özellikle havaların ısınmaya başlaması ile sevdiklerinizle birlikte akşamları geçirmek için oldukça güzel alternatif olmaktadır. Durum böyle olunca havaların kararması ile bu alanların en doğru şekilde aydınlatılması gerekmektedir.

Teras aydınlatması tamamen sizin zevkinize bağlı olarak yapılmalıdır. Fakat ne çok aydınlık ne de gereğinden fazla karanlık ortam gözlerinizi yorabilir ve geçirdiğiniz zamanın kalitesini ne yazık ki düşürür.

8 – Canlı Bitkileri Unutmayın!

Doğal yaşam ortamlarının insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkisi elbette ki çok fazla. Maalesef her evin bahçe ve doğal ortam imkânı olmayabilir. Bu doğal ortamı terasınızda yapmaya ne dersiniz? Ruhunuzu dinlendiren terası dekorasyonu inşa ederken canlı bitkilerin enerjisinden de mutlaka yararlanmalısınız….

9 – Gölgelikleri Unutmayın!

Evinizin iç alanına göre teraslar daha fazla güneşi doğrudan aldıkları için bu alanların gölgelendirmesine özen göstermek gerekiyor. Gölgelendirme araçları ve büyük şemsiyeler bu konuda size yardımcı olacaktır. Bu araç gereçlerle günün her vaktini değerlendirme imkânı yaratabilirsiniz.

10- Teras Dekorasyonu Tarzınızı Yansıtsın

Seçeceğiniz renkler, mobilya modelleri, aksesuarlar tamamen sizin tarzınızı ve kişiliğinizi yansıtır özellikte olmalı. Unutmayın bu alan sizin sevdiklerinizle keyifle uzun zaman geçireceğiniz bir ortam olacak. Her detayı düşünmelisiniz. Ve kullanılabilir özelliğine de dikkat etmelisiniz. Uzun yıllar keyifle kullanılabilir olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!