8 Farklı Okunması Gereken Kitaplar Listesi

okunmasi-gereken-kitaplar-listesi-1.jpeg

Okunması gereken kitaplar listesi ile bilgi birikiminizi arttırmak ister misiniz? Sosyal izolasyona maruz kaldığımız şu günlerde hayata bakışınızı güçlendirecek ve size pek çok şey katacak kitap önerilerini sizinle paylaşıyoruz. Bu dönemde zihinsel sıkıntılardan ve problemlerden bir nebze olsun uzaklaşmak isterseniz buyurun yazımıza…

Okunması Gereken Kitaplar Listesi | En Çok Okunan Kitaplar Hangileri

Okunması gereken kitaplar listesi bir hayli kalabalık… Kitap okuyarak kendini mental olarak geliştirmek isteyen birçok insan hangi dünya klasikleri okunmalı, bilgi sahibi olmak için hangi kitaplar okunmalı gibi konular üzerinde yoğunlaşıyor. Bu noktada sizler için 8 farklı kitap içeriğine yer verdik.  İşte kah gülüp kah ağlayacağınız okunması gereken kitaplar listesi….

1- Çavdar Tarlasında Çocuklar

Okunması gereken kitaplar dünya klasikleri denildiğinde akıllara ilk gelen kitaplardan biri Çavdar Tarlasında Çocuklar’dır. Çavdar Tarlasında Çocuklar ya da Gönülçelen, J. D. Salinger tarafından kaleme alınmış bir romandır. Yazılan bu eser, ilk kez 1951 yılında ABD ve Birleşik Krallık’ta kitap şeklinde basılmıştır.

Kendisinden “Modern zamanların başyapıtı” şeklinde söz ettiren bu kitaptan aldığımız bir kesit: Pöek çok insanın hakkında konuştuğum için üzgünüm. Bildiğim tek şey; size anlattığım herkesi biraz özlüyorum. Bizim Stradlater’i ve Ackley’i bile sözgelimi. Sanırım o lanet Maurice’i bile özlüyorum. Sakın kimseye bir şey anlatmayın. Herkesi özlemeye başlıyorsunuz sonra. 

2- Yolda

Okunması gereken kitaplar listesi içeriklerinden biri Yolda, Amerikan edebiyatının devleşmiş isimlerinden Jack Kerouac’ın yazdığı bir eserdir. Kafaları dumanlıydı, hayatın sillesini yemişlerdi belki, iflah olmaz hayalperestlerdi. Yaşam yazılacak bir şiirdi onlar için ve beklemezdi.

Bir döneme damga vurmuş bu eserde Jack Kerouac, aslında kendi hikayesini anlatıyor. İçinden geldiği gibi, yalanlar ya da sansürler eklemeden. Yazarın hayatını özetleyen bir belge niteliğinde olan bu kitap, belki de bir şarkı aynı zamanda; arayışın, kayıp babaların, küskün oğulların, özgürlüğün ve arayışın büyülü şarkısı. Az bilinen okunması gereken kitaplar içerisinde yer alan Yolda, size bambaşka bir bakış açısı kazandıracak.

3- Böcek

Böcek içeriği ve kurgusu ile okunması gereken kitaplar listesi içerisinde ilk sıralarda yer alacaktır. Edebiyat tarihinde önemli isimlerden biri Franz Kafka’nın Dönüşüm, Değişim veya Metamorfoz isimleriyle bilinen eseri, yazarın ilk uzun öyküsü olmaz özelliğini taşıyor. 1915 yılında basılmaya başlanan bu öykü için Kafka’nın en popüler eseri denilebilir.

Kitap, Gresor Samsa ismindeki başkarakterin bir sabah kendisini dev bir böceğe dönüşmüş halde bulmasıyla başlar, yaşadığı bu şaşkınlık ve hayatında meydana gelen değişikliklerin anlatıldığı bu eser, kuşkusuz mutlaka okunması gereken kitaplar içerisinde yer alıyor.

4- Oben’im Dünyam 

Evet, okunması gereken kitaplar listesi 4. Kitap içeriği Oben’im Dünyam adlı eser… Tayfun İkan’ın kaleme aldığı bu eseri heyecanla, bir çırpıda okuyacak ve okurken çok keyif alacaksınız. Oben’in yeni tanıştığı gizemli bir kadın yüzünden hayatı alt üst olur. Onun hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Aynı zamanda Oben’i etkisi altına alan yeni aşkı, onu gizemli bir dünyanın içerisine çekiyor.

Oben ve Deniz’in zor ve sürükleyici hikayesini yüzünüzde hafif bir gülümseme ile okuyacaksınız. Psikoloji, gerçeklik ve fantasya türlerini tek bir eserde buluşturan Tayfun İkan, son yıllarda rastlanan en ilginç romana imza attı. Bu nedenle eserin entelektüel birikim için okunması gereken kitaplar grubunda yer aldığı söylenebilecektir.

5- Körlük

İçinde bulunduğumuz salgın dönemine benzer bir salgın dönemini anlatan Körlük, Jose Saramago’nun romanı olup, okunması gereken kitaplar listesi içerisinde yer alır. Beklenmedik bir salgının hızla yayılmasıyla başlayan bu romanda, toplumun nasıl hızla felakete sürüklendiği, değer yargılarını yitirdiği ve bencilleştiği ele alınıyor.

Bu kadar tedirgin edici ve ürkütücü bir roman olmasına karşın Jose Saramago, mükemmel bir şiirsellik kullanarak romanın etkileyiciliğini arttırıyor. Körlük, bu usta yazarın en etkileyici romanlarından biri. Etkileyici içeriği ve kazandırdığı bilgi birikimi sayesinde okunması gereken 100 kitap listesi içerisinde gösterilebilecektir. Körlük kitabına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

6- Ben Robot

Genel kültür için okunması gereken kitaplar nelerdir? İşte bu noktada 6. Sıradaki eserimiz Ben Robot beklentinizi karşılayabilecektir. Amerikalı yazar ve biyokimyager olan Isaac Asimov, Ben Robot isimli eserinde en meşhur 9 robot öyküsünü bir araya getirmiştir. Asimov’un bu eseri sayesinde gelecek nesillere robot öyküleri hakkında ışık tutulmuştur.

Derlediği bu eserlerle konuşma kabiliyeti olmayan makinelerden insanların iyiliğini düşünebilen robotlara kadar robotlarla ilgili tarihi pek çok bilgiye erişebiliyoruz.  Okunması gereken kitaplar listesi içerisinde gösterdiğimiz bu esere, mutlaka bir şans verin!

7- Yeraltından Notlar

Okunması gereken kitaplar listesi 7. Eserimiz Yeraltından Notlar kitabıdır. Edebiyatın dev isimlerinden Dostoyevski’nin kaleme aldığı Yeraltından Notlar, Camus da dahil olmak üzere pek çok Batılı düşünürü etkilemiştir. 1864’de Petersburg’da basılan bu roman, Dostoyevski’nin klasikleşmiş eserlerindendir. Tüm zamanların en iyi kitaplar listesi içerisinde gösterilebilecek Yeraltından Notlar adlı esere, mutlaka bir şans vermelisiniz.

8- Gazap Üzümleri

Birçok edebiyat ödülü alan John Steinbeck’in başyapıtı olan Gazap Üzümleri okunması gereken kitaplar listesi içerisinde ilk sıralarda yer alacaktır. 1939 yılında yayınlanmış ve büyük beğeni toplamıştır.

Okunması gereken kitaplar listesi içerisinde başyapıt eseriyle Pulitzer Ödülü’nü almaya hak kazanan Steinbeck, 1930’lu yıllarda Amerika’da yaşanan ekonomik kriz dönemleri anlatmaktadır. Bu kitapta insanlığın o dönem yaşadığı dramı çarpıcı bir şekilde ele almıştır. E-kitap uygulaması nedir yazımızı okumak için tıklayınız. 

Exit mobile version