Fake fotoğraf bulucu siteler ile bir fotoğrafın gerçek mi, fake mi ya da montaj mı olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz! Sadece Google görsel arama değil, görselle arama yapma siteleri sayesinde hangi fotoğrafların gerçek olduğunu tespit edebilirsiniz. İşte; fotoğraftan kişi bulma, ürün bulma ve fake fotoğraf bulucu siteler hakkında bilgiler…
Fake Fotoğraf Bulucu Siteler Nelerdir?
Fake fotoğraf bulucu siteler, internet kullanıcılarına cep telefonlarındaki, tabletlerindeki ya da bilgisayarlarındaki fotoğraf ile gerçeğe ulaşma imkanı sunuyor. Eğer bir ürün ya da kişi fotoğrafının gerçek olup olmadığını anlamak istiyorsanız, fotoğrafın photoshop olduğunu ya da başkasına ait olduğunu düşünüyorsanız, görselle arama yapma sayesinde doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.
Peki, fake fotoğraf bulucu siteler nelerdir? Hangi siteler görselle arama yapma hizmeti veriyor? Fotoğraftan kişi bulma, fotoğraftan ürün bulma nasıl yapılır? Google görsel arama dışında faydalanabileceğiniz fotoğraftan kişi bulma, fotoğraftan ürün bulma ya da sahte fotoğraf bulma siteleri şunlardır:
- Small SEO Tools
- TinEye.com
- Reverse Image Search
- Dupli Checker
- Search Engine Reports
- Google Görseller
- Yandex Görsel Arama
1- Small SEO Tools Görselle Arama Yapma
Fotoğraftan kişi bulma, ürün bulma ya da fake fotoğraf bulma amacınız varsa yararlanabileceğiniz, görselle arama yapabileceğiniz bir site olarak Small SEO Tools bulunuyor. Yazı, makale özgünlük kontrol sitesi olarak da faaliyet gösteren Small SEO Tools, görsel arama yapma hizmeti de sunuyor.
Eğer amacınız resim arama ise tek yapmanız gereken telefonunuzdaki ya da bilgisayarınızdaki resmi siteye yüklemek veya internette bulunan resmin URL’sini kopyalayıp yapıştırmak. Bunun dışında Google Görseller’den veya Dropbox’tan resim seçerek de görsel arama yapılabiliyor. Hatta dlerseniz anahtar kelime bilgisi girerek de bulmak istediğiniz fotoğrafa kolaylıkla erişebilirsiniz.
Small SEO Tools görsel arama için buraya tıklayabilirsiniz.
2- TinEye.com Fake Fotoğraf Bulucu Gelişmiş Görsel Arama/Orijinal Fotoğraf Bulucu
Eğer bir fotoğrafın gerçek olmadığını düşünüyorsanız bunu TinEye.com üzerinden denetleyebilirsiniz. Fake fotoğraf bulucu olarak kullanılan https://tineye.com/ siteye yüklenilen resmi benzerleriyle karşılaştırıyor. Hatta bununla kalmıyor, resmin orjinalini de buluyor.
TinEye.com’a bir resim, fotoğraf yüklendiğinde o resmin tüm benzerleri listeleniyor ve listenin başında yer alan resim de ilk hali yani orjinali olarak gösteriliyor. Dolayıs ile TinEye.com’u haber doğrulamak, fotoğraf doğrulamak, resim doğrulamak, ürün ya da hizmet doğrulamak için kullanabilirsiniz.
TinEye.com görselle arama yapma için tıklayınız.
3- Reverse Image Search Görsel Arama
İnternette bir resmin benzerini arıyorsanız yararlanabileceğiniz görselle arama sitelerinden biri de; Reverse Image Search. Dilerseniz resmin URL adresini, dilerseniz resmin kendisini, dilerseniz de resme dair anahtar kelimeyi reverseimagesearch.com’a girerek benzer görsellere ulaşabilirsiniz.
Dolayısı ile reverseimagesearch.com’u fake fotoğraf bulucu olarak da kullanabilirsiniz. Eğer bir profil fotoğrafının, ürün resminin, ya da bir sosyal medya paylaşımının gerçekliğinden emin olmak istiyorsanız saniyeler içinde listeleme yapan Reverse Image Search’ü kullanabilirsiniz.
Reverse Image Search gelişmiş görsel arama için tıklayınız.
4- Dupli Checker Görsel Arama
Dupli Checker görselle ama yapma imkanını sunan siteler arasında. Telefonunuzda ya da bilgisayarınızda bulunan bir resmi siteye yükleyebilir ya da anahtar kelime yazarak veya internetteki resmin URL’sini girerek sonuçları listeyelebilirsiniz.
Fake fotoğraf bulucu ya da orijinal fotoğraf bulucu olarak Dupli Checker’ı kullanabileceğiniz gibi elinizdeki fotoğrafların benzerlerini de bulabilir, fotoğraf üzerinde yapılan oynamaları tespit edebilirsiniz.
Dupli Checker görsel arama için tıklayınız.
5- Search Engine Reports Görsel Arama
İnternette benzer fotoğraf bulmak için tercih edilebilecek sitelerden bir tanesi de Search Engine Reports. Eğer internette ya da sosyal medyada gördüğünüz bir fotoğrafın benzerini arıyorsanız Search Engine Reports’a yükleme yaparak sonuca ulaşabilirsiniz. Eğer görselin oynandığını ya da fake olduğunu düşünüyorsanız da bu siteden faydalanabilirsiniz.
Search Engine Reports’ta görsel aramak için tek seçeneğiniz remi siteye yüklemek değil. Dilerseniz anahtar kelime girerek veya internetteki resmin URL’sini girerek de görsel arama yapabilirsiniz.
Search Engine Repost fotoğraf bulucu için tıklayınız.
6- Google Görseller | Google Görsel Arama
Fake fotoğraf bulucu ve benzer fotoğraf bulucu olarak en yaygın olarak Google Görseller kullanılıyor. Dünya üzerinden en çok kullanılan arama motoru Google görselle arama imkanını da tanıyor. Hem cep telefonlarından hem de bilgisayar ve tabletlerden Google görsel arama yapma oldukça kolay.
Google görsel arama nasıl yapılır, google görsel arama mobil üzerinden nasıl yapılır sorularının cevabı için buraya tıklayabilir, hangi cihazdan görselle arama yapacaksanız, Google’ın sunduğu bilgilerden faydalanabilirsiniz.
7- Yandex Görsel Arama
Arama motoru Yandex de tıpkı Google gibi görsel arama hizmetini kullanıcılarına sunuyor. Üstelik Yandex’te sadece görsel arama değil, video arama da yapılabiliyor. Hem anahtar kelime girerek istediğiniz fotoğrafa Yandex üzerinden kolaylıkla ulaşabilir hem de görsel yüklemesi yaparak benzer fotoğraf bulabilirsiniz. Dilerseniz de araştırmak istediğiniz fotoğrafın fake olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Bilgisayardan ve telefondan görselle arama Yandex görsel arama yapmak için tıklayınız.
Fake ve Benzer Görsel Arama Siteleri Ücretli mi?
Fake fotoğraf bulucu siteler listemizdeki sitelerin hepsi ücretsiz görselle arama yapma siteleridir. Üstelik üye olmadan da listemizdeki sitelerden yararlanarak resimleri, fotoğrafları gerçek mi diye doğrulayabilir ya da resimlerin benzerlerine ulaşabilirsiniz.
Benzer ve Fake Fotoğraf Bulucu Siteler Güvenilir mi?
Görselle arama yapma siteleri düşük de olsa hata payıyla çalışırlar ve yüzde yüz kesin sonuç vermezler. Çünkü bu siteler, yapılan görsel arama sonucunda sadece o görsele ait sonuçları değil; o görsele benzer sonuçları da listeler. Bu sayede de ilgili fotoğrafın orijinalliği de belirlenebilir.
Ayrıca yapılan görsel aramalarda başarılı sonuca ulaşılması için görselin kalitesinin mümkün olduğunca yüksek olması tavsiye edilir. Eğer bir haberi doğrulamak için örneğin; fotoğrafın photoshop olup olmadığını belirlemek için ekran görüntüsü ya da resmin URL’si yeterlidir fakat bir sosyal medya profilinin fake olup olmadığının anlaşılması için seçilen fotoğrafın çözünürlüğünün yüksek olması tavsiye edilir.