6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?
  1. Haberler
  2. Dekorasyon
  3. 6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duvara televizyon montajı işlemi oldukça kolay olan ve pek çok insanın evde uyguladığı işlemlerden birisidir. Bebekli evlerde güvenlik için, küçük evlerde yerden tasarruf için ve daha iyi görüntü kalitesi için televizyonlar duvara monte edilebilir. Evin her odasında rahatlıkla kullanılabilen duvara televizyon montajı işlemi sırasında bazı dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Her üründe olduğu gibi kullanılan malzemeye ve bulunan özelliğine göre fiyatların değiştiği duvara televizyon montajı ürünlerinde güvenlik önemli olduğu için asla ucuza kaçmayın. Hangi televizyonlar için duvara montaj işlemi uygundur, hangi duvara televizyon montajı yapılır gibi soruların cevabı ve bu konu hakkında önemli püf noktalar ise aşağıda verilmiştir.

Duvara Televizyon Montajı Aşamaları Nelerdir?

6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

Duvara televizyon montajı işlemlerinde bazı sorular karşınıza çıkar. Örneğin Vestel televizyon duvara monte edilir gibi. Ancak duvara monte işleminde televizyonun markası önemli değildir. Ölçüler ve ölçülere göre seçilen aparat önemlidir.

Daha çok mutfaklarda ve oturma odalarında tercih edilen duvara televizyon montajı için gerekli bazı adımlar bulunmaktadır. Bu adımlar sırayla şu şekildedir:

  • Öncelikli olarak duvara televizyon montajı için gerekli malzemeleri temin etmelisiniz. Aşağıda bu malzemelerin neler olduğundan bahsedilmiştir.
  • Daha sonra nereye montaj yapmak istiyorsanız orayı belirlemelisiniz. Belirleme yaparken görüş açıları dikkate alınmalıdır. Ayrıca belirlediğiniz yerin sağlam olması çok önemlidir. Bu yüzden belirleme sırasında saplama bulucu kullanabilirsiniz. Beton kolon veya kiriş seçerseniz askı çok daha sağlam olur. Beton olmayan yer seçimlerinizde ise televizyon boyutuna ve montaj yapılacak yerin sağlamlığına göre dübel ve vida seçimi yapmalısınız.
  • Belirlediğiniz yeri bağlantı aparatını duvara istenen konumda tutarak kalem ile işaretleyin ve matkap yardımıyla delin.
  • Kutu içerisinden çıkan dübelleri ve vidaları duvara hafifçe vidalayın.
  • Terazi yardımı ile duvarın düzlüğüne bakın. Eğer duvar düz değilse ayarlama yapın. Ve montaj parçasının duvara sıkıca tutturulduğundan emin olun.
  • Montaj braketlerini televizyona takın ve bu aparatın televizyonu gerçekten tuttuğundan emin olun. Ve bir arkadaş yardımıyla televizyonu duvara monte edin.

TV Duvara Montaj Kim Yapar?

6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

Aslında evlerde gerekli olan bu tarz küçük işleri eğer böyle işlerde yetenekliyseniz kendinizin de kolaylık yapabilirsiniz. Hatta teknolojinin ilerlemesiyle birlikte böyle konularda yardımcı videolar da internette fazlasıyla bulunmaktadır. Ancak mobilya montaj ustalarından da duvara televizyon montajı konusunda yardım alarak kolaylıkla halledebilirsiniz. Böylece sorunsuz, tam ölçülere uygun ve yorulmadan işinizi halledebilirsiniz.

Ayrıca televizyon alırken böyle bir isteğiniz olduğu söylerseniz ve aparat alırsanız markaların servisleri size duvara televizyon montajı konusunda ücret karşılığı yardımcı olmaktadır. Ama dikkat etmeniz gereken nokta önceden bu isteğinizi dile getirmenizdir.

TV Duvara Montaj Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

Öncelikle duvara televizyon montajı için aparat seçerken televizyonunuzun arkasındaki VESA ölçülerini ve ağırlığını bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgiye kullanım kılavuzundan veya internetten de ulaşabilirsiniz. VESA ölçüsü televizyonunuzun arkasında, soldan sağa ve yukarıdan aşağıya bulunan dört montaj deliğinin uzaklık ölçüsüne denir.

Günümüzde en yaygın VESA ölçüleri 10×10, 20×20, 40×20, 40×40 gibi ölçülerken 60×40, 80×40, 30×20 gibi farklı büyük ölçüler de bulunmaktadır. Burada önemli olan VESA ölçünüzü göz önünde bulundurarak istediğiniz özellikte aparat seçmektir. Sabit bir ölçü söz konusu değildir. Televizyon büyüklüğünüze ve istediğiniz özelliklere göre özellikler değişmektedir.

TV Duvara Montaj Ücreti Ne Kadardır?

6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

Yapılışı çok zaman almayan ve basit bir işlem olan duvara televizyon montajı ustalar tarafından yapılabilir denilmişti. Şehirden şehire, yapılan işlemin süresine ve yapan kişinin keyfine kalmış bir durum olduğu için net fiyat verilmez. Ancak denildiği gibi basit bir işlem olduğu için çok pahalı olmayacaktır. Ancak ustaları gezerek fiyat almakta fayda vardır.

Net bir fiyat vermemekle birlikte yapılan araştırmalara göre 2024 yılı Nisan ayı ortalama televizyon montaj ücreti 400 TL ile 1000 TL arasında değişmektedir. Kendinize güveniyorsanız video izleyerek para vermeden bu işlemi biraz uğraşarak yapabilirsiniz.

Duvara Televizyon Montajı Yapmanın Olumlu Ve Olumsuz Yönleri Nelerdir? Her olayda olduğu gibi montaj işleminde de olumlu ve olumsuz yönler bulunur. Yukarıda bahsedildiği gibi güvenlik, yer darlığı gibi sebeplerden dolayı duvara televizyon montajı işlemlerinde kişilere göre değişebilen olumlu ve olumsuz yanlar şu şekildedir:

Olumlu Yönler Olumsuz Yönler
Sarsıntı, düşme gibi sebeplerden zarar görmez. Kablo bağlantıları konusunda sorunlar yaşanabilir.
Sehpa, ünite almaya gerek kalmaz. Koyduğunuz yere göre parlama ve yansıma sorunu oluşabilir.
Yerden tasarruf etmenizi sağlar. Yerini değiştirmek istediğinizde zahmetli bir işlem gerektirir.
Şık bir görüntü sağlar.  

 

Televizyon Duvara Monte Modelleri Nelerdir?

6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

Uzun süredir hayatımızda olan askı aparatlarına artık sağa sola dönen, öne arkaya giden, ileri geri hareket edebilme gibi pek çok özellik eklendi. Tam hareketli aparatlar sayesinde odanızın her yönünden keyifle televizyon izleyebilirsiniz. Hatta askı aparatına bu hareketleri uzaktan kumandayla yaptırabileceğiniz aparatlar bile mevcuttur.

Duvara Televizyon Montajı Hakkında Sık Sorulan Sorular

6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır? 6 Adımda Duvara Televizyon Montajı Nasıl Yapılır?

İlk olarak LCD televizyonların hayatımıza girmesiyle birlikte başlayan duvara televizyon monte etme işlemi LED televizyonlarla devam etmiştir. Alandan tasarruf etmek ve daha güvenilir bir ortam sunmak için yapılan duvara televizyon montajı işlemi nasıl yapılır yukarıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bu konu hakkında diğer merak edilen sorular aşağıda verilmiştir.

1 – Duvara Televizyon Montajı İçin Neler Gereklidir?

Duvara televizyon montajı için gerekli olan malzemeler: Duvarda delik açmak için matkap, duvara montaj aparatı, dübel ve delinecek yeri belirtmek için kalem, su terazisi, anahtar ve yıldız tornavida yeterli olacaktır.

2 – Duvara Televizyon Montajı İçin Gerekli Aparat Nerelerden Alınır?

Televizyon duvara monte aparatı birçok yapı marketlerden ve internet sitelerinden kolaylıkla bulabilirsiniz. Televizyonun büyüklüğüne bakarak aparat seçimi yapmayı unutmayın.

3 – Her Televizyon Duvara Monte Edilebilir mi?

Duvara televizyon montajı işleminde önemli olan televizyonun boyutu değildir. Çünkü uygun aparat kullandığınızda televizyonun büyüklüğü önemli değildir. Duvarın malzemesi burada önem teşkil eder.

4 – 65 Ekran TV Duvara Asılır mı?

Asacağınız duvar alçıpan, betopan gibi panel olmadığı sürece asabilirsiniz. Burada önemli olan VESA ölçülerinizi bilmek ve ona uygun TV montaj aparatı kullanmaktır. Diğer duvar çeşitlerine illa asmak isterseniz de dübel gibi malzemelerden yardım alarak yapmalısınız.

5 – Televizyonu Duvara Asmak Doğru mu?

Duvara televizyonunuzu asmak daha güvenilir bir yöntemdir. Özellikle çocuklu evlerde televizyonun düşmesi veya devrilmesi tehlike arz eder. Duvara televizyon montajı yaparak bu riski azaltabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!