5 Adımda Gece Bakımı | Gece Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

gece-bakimi-9.jpg

Gece bakımı yaparak cildinizin daha fazla ışıldamasını ve daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Peki, sağlıklı bir cilt için gece bakımı nasıl yapılır? Gece cilt bakımı hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Gece bakimi yapmanın cilde faydaları nelerdir? İşte, gece cilt bakımı hakkında bilinmesi gerekenler…

Gece Bakımı Nasıl Yapılır?

Cildimizin güzel görünmesi hemen hemen hepimiz için çok önemlidir. Kullandığımız makyaj ürünlerinin yanlış kullanımı, olumsuz hava şartları ya da genetik faktörler nedeniyle cildimizde bozulmalar istenmeyen değişiklikler ortaya çıkabiliyor. Özellikle yanlış seçilen ve gece yatarken iyice temizlenmeyen kozmetik ürünler cildin erken yaşlanmasına neden oluyor. Bu erken yaşlanma belirtilerine fırsat vermemek ve cilt sağlığınızı koruyabilmek için gece cildinize yapacağınız cilt bakımının önemi büyüktür. Gece bakımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz, gece bakımı nasıl yapılır sorularının yanıtını merak ediyorsanız buyurun yazımıza…

1 – Gece Bakımı için İlk Şart: Düzenli Uyku

Uyku sırasında cildimiz eski haline gelmeye ve yenilenmeye çalışır. Yatmadan önce yapacağınız gece cilt bakımı sayesinde uyku esnasında yaşanan bu yenilenme desteklenmiş olur. Cilt sağlığını korumak açısından dikkat edilmesi gereken en önemli nokta uykudur. Bir uyku düzeninizin olması cilt sağlığınızı etkileyen unsurların başında gelir. Cilt metabolizması ve biyolojik sistem akşam vakitlerinde çok hızlı bir şekilde çalışır. 23.00 ile 04.00 saatleri arasında uykuda olmaya dikkat ederek cilt sağlığımızı korumak için güzel bir adım olacaktır.

2 – Uyku Öncesi Cilt Bakımı Rutini Oluşturulmalı

Gece yapılan cilt bakımı rutinlerinin bu kadar önemli olmasının nedeni cildin uyku esnasında yapılanmasıyla ilgilidir. Uykudayken cilt ısısı yükselir ve cildin yapısı daha geçirgen ve daha ince bir duruma geliyor. Bu sebeple cilt, tedavilere karşı daha hassas ve verimli bir hal alıyor. Uykudan önce yapılan gece bakımı gece gerçekleşen onarımı destekliyor.

Gece bakımına cildinizi derinlemesine temizleyerek başlamalısınız. Güneş koruyucuların ve kozmetik ürünlerin kalıntılarını düzgün bir şekilde temizleyebilmek için çift aşamalı bir bakım rutini yapmanız daha doğru olacaktır.

3 – Gece Yatmadan Yüze Ne Sürülür: Peeling ve Maske

Haftada bir ya da iki kez cildinize peeling yapmalısınız veya cilt tipinize uygun, cildinizin ihtiyacınızı karşılayacak maskeler uygulamalısınız. Bu peelingler yardımıyla açılan gözenekler tarafından cilde uygulayacağınız ürünler kolayca absorbe edilir.

4 – Gece Yüz Bakımı Evde Yapılırken Toniklere Yer Verilmeli

Cildin en çok ihtiyaç duyduğu nemi ciltte tutabilecek tonikler kullanmalısınız. BHA ya da AHA gibi kimyasal soyucular barındıran tonikler cilt gözeneklerinizi açar ve cildinizi ölü derilerinizden arındırır. Aynı zamanda hücrelerinizin yenilenmesini hızlandırır. Ancak hassas bir cilde sahipseniz her gün tonik kullanmanız cildiniz için olumsuz bir etki oluşturabilir.

5 – Gece Bakımı Sırasında Göz Çevresi Mutlaka Nemlendirilmeli

Yaşlılık belirtileri öncelikle göz çevresinde görülmeye başlanıyor. Göz kenarlarında yaşlanmayla birlikte meydana gelen ince çizgilerin etkisini en aza indirebilmek için göz çevrenizi nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Hava kirliliği, güneş ışığının olumsuz etkileri cildimize hasarlar veriyor. Bu nedenle tüm bu koşullara uygun bir cilt bakımı tercih etmeliyiz. Yapacağımız gece bakımı cildinizin yenilenmesi ve onarmasına önem vermelisiniz. Akşam saatlerinde kullanacağınız yağ bazlı ürünlerle cilt bakımınızı tamamlayarak daha sağlıklı ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Exit mobile version