4 Adımda Aloe Vera Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Aloe vera bitkisi, diğer özel bitkilerin aksine ışıksız ve kurak ortamlarda yetişebilen bir özellik taşımaktadır. Bakımı oldukça kolay gibi görünse de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Aloe vera bitkisinin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için bazı ince detaylara önem verilmelidir. Aloe Vera Bitkisi Nasıl Yetiştirilir? Aloe vera bitkisi; krem, jel ya da su şeklinde satılmaktadır. […]

Aloe vera bitkisi, diğer özel bitkilerin aksine ışıksız ve kurak ortamlarda yetişebilen bir özellik taşımaktadır. Bakımı oldukça kolay gibi görünse de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Aloe vera bitkisinin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için bazı ince detaylara önem verilmelidir.

Aloe Vera Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Aloe vera bitkisi; krem, jel ya da su şeklinde satılmaktadır. Kozmetik ürünlerinin birçoğunun ana maddesi olan nemlendirici özellikteki bu özel bitkiyi kendi evinizde yetiştirmek ve bakımını yapmak hem ekonominize hem de ruhunuza iyi gelecektir. Peki, aloe vera çiçeği nasıl yetiştirilir? Aloe vera çiçeğinin faydaları nelerdir?

1 – Tohum / Fide

Eğer çiçeğinizi hemen büyütmek ve suyunu hemen kullanmak istiyorsanız fide almanız amacınıza daha uygun olacaktır. Fakat aceleniz yoksa, tohumdan almak ve istediğiniz sayıda bitki ekmek daha mantıklı bir yol olacaktır. Tohumun paketi 7 TL ile 10 TL arasında iken; fidenin adedi 20 TL civarında satılmaktadır.

2 – Sulama

Aloe vera bitkisi bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sulamadır. Bu özel çiçeğin toprağı çok nemli ortamdan hoşlanmaz. Sulama sonrasında çok çamurlu bir toprak, bitkinin çürümesine neden olabilir. Çok hafif nemli bir toprağa sahip aloe vera çiçeği, ideal ortamını bulmuş demektir.

3 – Yeri

Bu özel çiçek, çok fazla rüzgar alan yerleri sevmez. 14 ile 15 derece gibi ılık bir havanın altına düşen sıcaklıklar aloe vera bitkisi bakımı için elverişli ortamlar değildir. Aloe vera nasıl yetiştirilir, sorusunun en önemli kolu yeridir. Çünkü aloe vera, çok soğuğu ya da rüzgarı sevmediği gibi, çok güneşi de sevmez. Direk güneş alan yerde kuruma riski bulunur.

4 – Toprağı

Aloe vera bitkisi bakımı konusunda önemli bir nokta da toprak bakımıdır. Yılda bir defa değişmesi yeterli olan bu bitkinin toprak değişimi Nisan aylarında yapılmalıdır. İçerisinde humus ve lif bulunan topraklar ise bitkinin canlı ve hızlı gelişimi için önemlidir. İçerisinde vitamin bulunan kaliteli toprak kullanımı ise çiçeğe adeta doping etkisi yaratacaktır. Bakınız: Saçlarınız İçin Bitkisel Bakım Kürleri

Exit mobile version