12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

Kilo almaya çalışırken kilo yapan meyveler tüketmek en makul yiyeceklerden biridir. Çünkü kilo yapan meyveler hem kalorisi yüksek hem de sağlıklı yiyeceklerdir.

Kilo yapan meyveler sağlıklı kilo almanıza yardımcı olacak harika bir besin kaynağı. Kilo almaya çalışırken kilo yapan meyveler tüketmek en makul yiyeceklerden biridir. Çünkü kilo yapan meyveler hem kalorisi yüksek hem de sağlıklı yiyeceklerdir.

Kilo alabilmeniz için fazla kalori almanız gerekir. Ama fazla kalori tüketmeye çalışırken çok yemek yemek sağlıklı bir yol değil. Yüksek kalorili yiyecekler dengeli tüketerek kilo alabilirsiniz. Bu yüksek kalorili yiyecek sağlıklı bir yiyecekse istediğiniz kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu yiyeceklere kilo yapan meyveler örnek verilebilir. Orantılı kilo yapan meyveler tüketimi sayesinde sağlıklı kilo alabilirsiniz.

Kilo Aldıran Yiyecekler Liste Arasındaki Kilo Yapan Meyveler Neler?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Kilo almaya çalışırken sağlığınızdan olabilirsiniz. Bu nedenle gün içerisinde yediklerinizi sadece kilo alabilmek için düzenlemeyin. Sağlıklı kilo almaya odaklanın. Bunu yapabilmek için kilo yapan meyveler tüketmek iyi bir seçenek.  Bu durum “ Kayısı kilo aldırır mı ?” ya da “ Kavun kilo yapar mı ?” gibi sorulara dikkat çeker. Bu dikkat çeken soruların cevabı neler?:

Taze Kilo Yapan Meyveler Kurutulmuş Kilo Yapan Meyveler
Muz Üzüm
Mango Kayısı
Karpuz İncir
Kavun  
Ananas  
Avokado  
Karadut  
Çilek  
Passiflora  

 

Hızlı Kilo Aldıran Yiyecekler Arasında Kilo Yapan Meyveler Neler?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler
12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

Tavuk, et, balık; kuru baklagil yemeği gibi yiyecekler hızlıca kilo almanızı sağlayabilir. Bunlarla beraber kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı ara öğünlerde tüketildiğinde hızlı kilo alabilirsiniz. Bu yiyecekleri ölçülü bir şekilde tüketirseniz kilonuz sağlıklı ve hızlı bir şekilde artar.

En Çok Kilo Aldıran 7 Besin Nedir?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Bir kadın vücudunun günlük kalori ihtiyacı 2000 kaloridir. Erkek vücudunun ise 2500 kaloridir. Bu değerlerden fazla kalori tüketilirse fazla kalori vücuda kilo olarak geri döner. Fazla kalori vücuda fazla yemek yemekle veya yüksek kalorili besin tüketmekle alınabilir. Yakın zamanın araştırmasında uzmanlar en çok kilo aldıran 7 besini açıkladı. Hatta bu besinlerin arasında sizi şaşırtacaklar besinler de var. Bu 7 besin:

Her ne kadar diyet yiyecekler kilo verdirir düşüncesinde olsa da bazı yiyeceklerin tam tersine kilo aldırdığı görülmektedir. Burada kişinin hedeflediği kiloya göre yiyecek tercihi yapması daha doğru olacaktır.

Uzak Durulması Gereken Sağlıksız Kilo Aldıran Yiyecekler Neler?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Bazı yiyecekler sağlıksız bir şekilde kilo aldırır. Sağlıksız kilo aldıran yiyecekler kısa veya uzun vadede sağlık sorunları yaşamanıza sebep olabilir. Sağlıklı olabilmeniz için şu sağlıksız kilo aldıran yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor:

Sıkça Sorulan Sorular

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Aşağıda kilo yapan meyveler gibi kilo hakkında sıkça sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

1 – Gece Yatmadan Önce Yenildiğinde Kilo Aldıran Yiyecekler Neler?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Gece yatmadan önce bir şeyler yiyip kilo alabilmeniz mümkün. Yatmadan 2 saat önce haşlanmış sebze, bir bardak ballı süt ve peynir yiyebilirsiniz. Bu yiyecekler hem hafiftir hem de öğün sayınızı arttırdığı için fazla kalori alıp kilo almanızı sağlar.

2 – Bacaklara Kilo Aldıran Besinler Neler?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Kilo vücutta genel olarak verilir ya da alınır. Bölgesel kilo alımı mümkün değildir.  Vücut şekli besinlere göre bölge şekillenmez. Vücut şekli genetik faktörlere ve hormonlara göre değişiklik gösterir. Ancak egzersiz yaparak vücudunuzda istediğiniz bölgeyi dolgunlaştırabilirsiniz.

3 – Yanaktan Kilo Almak İçin Ne Yemeli?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Vücutta olduğu gibi yüzde de kilo genel olarak alınıp verilebilir. Kilo aldıkça yanaklarınız belirginleşebilir. Ancak kilo özellikle bölgeye gitmez ya da herhangi bir yiyecek bölgesel kilo alımını sağlamaz. Yanak şekli ve kiloya göre değişimi genetik nedenlere bağlanır.

4 – Çocuğa Kilo Aldıran Yiyecekler Neler?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

Çocuk zayıflıktan dolayı bir sorun yaşıyorsa belli yiyecekler tüketerek bu durum düzeltilebilir. Çocuk süt ve süt ürünleri, makarna, avokado, fıstık ezmesi ve kilo yapan meyveler gibi yiyecekler tüketerek kilo alabilir.

5 – Bir Ayda 10 Kilo Aldıran Karışım Nasıl Hazırlanır?

12 Kalorisi Yüksek Kilo Yapan Meyveler

 

1 su bardağı süt, 1 muz, 2 yemek kaşığı pekmez, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve 1 yumurta beyazını karıştırın. Bu karışımı kahvaltı yapmadan önce yiyerek 1 ayda 10 kilo alabilirsiniz.  Bünyeniz kilo almaya dirençliyse günde birkaç kere tüketebilirsiniz.

Kalorisiz yiyecekler listesi arıyorsanız bu bağlantımıza göz atabilirsiniz.

Exit mobile version