10 Dakikada Kahvaltılık Gevrek Yapımı | En Sağlıklı Kahvaltılık Gevrek Nasıl Hazırlanır?

10-dakikada-kahvaltilik-gevrek-yapimi-en-saglikli-kahvaltilik-gevrek-nasil-hazirlanir-7-1643103291.jpg

Kahvaltılık gevrek nasıl yapılır? Kahvaltılık gevrek sağlıklı mı? kahvaltılık gevrek nasıl hazırlanır? özellikle sabah kahvaltısında kahvaltılık gevrekten vazgeçemeyenlerin merak ettiği konulardır. Piyasada tüketebileceğiniz ve aralarında sağlıklı olduğu da bilinen birçok kahvaltılık gevrek ürünü vardır.

Tüm bu ürünlere rağmen eğer tamamen sağlıklı ve içinde ne olduğunu bildiğiniz ürünleri tüketmeyi seviyorsanız kendiniz de evde 10 dakika gibi çok kısa sürede sağlıklı ve doğal kahvaltılık gevrekler yapabilirsiniz.

Hem Kendiniz Hem Çocuklarınız İçin En Sağlıklı Kahvaltılık Gevrek Tarifi

Kahvaltılık gevrek çeşitleri piyasada oldukça fazladır. Bu ürünler arasında besin değerleri yüksek olan besinler de olsa hazır üretilen kahvaltılık gevrek ürünlerinde katkı maddesi olma ihtimali oldukça yüksektir. Zira, özellikle bu ürünlerinin raf ömürlerini uzatabilmek için birçok katkı maddesi kullanılabilir.

Kendiniz ya da çocuklarınız için sabah kahvaltılarının vazgeçilmelerinden birisi kahvaltı gevrekleri ise evinizde çok kısa bir sürede lezzetli ve tamamen doğal şekilde kendiniz yapabilirsiniz. Böylece kendiniz ve çocuklarınız kahvaltılarınız daha sağlıklı hale gelecektir.

10 Dakikada Kahvaltılık Gevrek Nasıl Hazırlanır?

Sağlıklı ve doğal gevrekler yapmak için farklı tarifler bulabileceğiniz gibi size vereceğimiz tarifi de kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. İşte 10 dakikada yapabileceğiniz kahvaltılık gevrek tarifi;

Malzemeler

– 1 su bardağı yulaf unu ya da fındık unu

– 1 silme yemek kaşığı kakao

– Tatlandırmak için 3 yemek kaşığı pekmez ya da bal

– Bir fiske tuz

– 3-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Yapılışı

– İlk olarak yulaf ya da fındık ununu karıştırma kabına alın.

– Üzerine kakaoyu, tuzu, pekmez ya da balı ekleyin.

– Son olarak da Hindistan cevizi yağını ekleyin ve tüm karışımı homojen karışıma gelene kadar karıştırın. Karışımınız yapışkan ve şekillenebilir bir karışım haline gelecektir.

– Elde ettiğiniz karışımdan ufak parçalar alarak istediğiniz boyutta yuvarlayın ve fırın kabına alın.

– Hazırladığınız minik topları önceden ısıttığınız 180 derece fırında 10-12 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.

İlk etapta yumuşak ve dağılabilir bir formda olsa da ilk sıcağı çıktıktan sonra gevrekleriniz sertleşecek ve kıvamına gelecektir.

Tamamen doğal ve sağlıklı olan kahvaltılık gevreklerinizi atıştırmalık olarak sade tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda üzerine süt ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Kahvaltılık Gevrek Tarifi Püf Noktaları

Bu tarifte fındık unu ya da yulaf ununun yanı sıra dilerseniz badem unu da kullanabilirsiniz. Kullanacağınız yulafı, fındığı ya da bademi rondoda un haline getirmeniz yeterli olacaktır.

Kullandığınız una ve malzemeye göre karışımı yuvarlayabilecek kıvama getirirken Hindistan cevizi yağı miktarını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Ayrıca tatlandırıcı olarak pekmez ve balın haricinde elma konsantresi de kullanabilirsiniz. 

Kahvaltılık Gevrek Sağlıklı mı?

Kahvaltı gevrekleri sağlıklı mı konusu özellikle çocukları olanlar başta olmak üzere kahvaltıda gevrek tüketmeyi sevenlerin ilgi alanına giriyor. Özellikle hazır üretim olan kahvaltılık gevrek ürünleri içerisinde çok fazla karbonhidrat ve şeker bulunur.

Kahvaltı öğünlerinizde gevrek tükettiğinizde kan şekerinizi ve insüliniz yükselir ancak bu kısa süreli bir yükseliş olduğundan birkaç saat sonra vücudunuzda tekrar karbonhidrat yeme isteği oluşabilir. Bu durum sağlığınız açısından pek de sağlıklı değildir. 

Hazır kahvaltılık gevrek vitaminleri her ne kadar yüksek oranda olsa da eğer vaktiniz varsa her evde bulunabilecek basit malzemelerle kendiniz yapacağınız kahvaltılık gevrekler her zaman daha sağlıklı ve doğal olacaktır.

Kahvaltılık Gevrek Zararları Var mı?

Kahvaltılık gevrek besin değerleri, özellikle karbonhidrat ve şeker bakımından yüksek değerlerdir. Dolayısıyla da kahvaltıda tükettiğiniz bir kahvaltılık gevrek kasesi bile şeker ve insülin değerlerinin ciddi oranda yükselmesine ve bu da kısa sürede tekrar yeme ihtiyacınızın doğmasına neden olabilir.

Bu nedenle de eğer kahvaltıda gevrek yemeyi seviyorsanız diğer yandan kilo kontrolünüze dikkat ediyorsanız mutlaka günlük olarak kahvaltılık gevrek ne kadar yenmeli konusunda bilgi sahibi olmanız daha doğru beslenmenize yardımcı olacaktır.

Kahvaltılık Gevrek Kalori Miktarı Nedir? Kahvaltılık Gevrek Kilo Aldırır mı?

Hazır üretim ürünlerinde 100 gram kahvaltı gevreklerinde ortalama olarak 342 kalori vardır. Bir kase yediğinizde ise ortalama olarak aldığınız kalori değeri 103 civarında olacaktır. Bu kalori oranları ile kilo almanız muhtemel bir durumdur.

Piyasada birçok ürün vardır. Bu ürünlerin bazıları tahıllı ürünlerdir. Her ne kadar tahıllı ürünlerin kalori oranının düşük olduğunu söylemek mümkün olsa da her üründe karbonhidrat ve şeker oranı oldukça yüksektir. Eğer kilo kontrolü yapıyorsanız ancak kahvaltılık gevreklerden de vazgeçemiyorsanız verdiğimiz tarif ile evde kendiniz hazırlayarak kalorisi düşük ve sağlıklı gevrekler tüketebilirsiniz.

Exit mobile version