10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?
  1. Haberler
  2. Dekorasyon
  3. 10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapı montajı nasıl yapılır bilmiyor olabilirsiniz, tek başıma yapabilir miyim diye sorabilirsiniz ama bu sorular sizi yeni bir kapı almaktan alıkoymasın. Yani yenilemeniz gereken kapılar varsa kapı montajı nasıl yapılır diye dertlenmenize gerek yok. Adım adım kapı montajı nasıl yapılır sorusunun yanıtları;

1 – Ölçüm Yapın ve Yön Belirleyin

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kapı montajı yapmak için belki bir yakınınızdan destek almayı seçebilirsiniz ve bu durum farklı bir anı olarak hayatınızda yer edinebilir ya da işi ustasına bırakmak için usta çağırabilirsiniz. Her halükârda önceden yapmanız gereken bazı işlemler vardır.

Kapı eşiğini ölçmek bunların ilkidir. Kapının takılacağın yerin genişliğini, yüksekliğini ve tuğla genişliğini ölçmelisiniz, bir mezura yardımıyla kolaylıkla halledilebilecek bir işlem. Kapının hangi tarafa açılması gerektiğine karar vermelisiniz, yani kapının açılış yönünü belirlemek. Ölçtüğünüz uzunlukları ve yönü not almayı unutmayın. Yapılacaklar listesi de olabilir.

2 – Uygun Ürün Seçimi

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Takılacak kapının türü çelik kapı mı, ahşap kapı mı, Amerikan kapı mı olacak yoksa farklı bir kapı mı tercih edeceksiniz bunu belirlemelisiniz. Bu durumda çelik kapı montajı nasıl yapılır, ahşap kapı montajı nasıl yapılır, pvc kapı montajı nasıl yapılır gibi ekstra sorular kafanıza takılabilir, hepsinin montajı hemen hemen aynı denilebilir.
Kapı türünü seçtikten sonra ölçümlediğiniz uzunluklara ve yöne uygun bir kapı araştırmalısınız. Kapı türlerinin neler olduğunu incelemek isteyebilirsiniz. Kapı başlıca iki ana maddeye ayrılabilir, birincisi dış kapılar (apartman giriş kapıları, iş yeri ve han giriş kapıları…) , ikincisi ise ev veya iş yerleri için iç kapılar (odalar, tuvaletler, banyolar, mutfaklar…);
• Çelik kapılar: Dayanıklı olmalarından ötürü evlerin giriş kapısı olarak kullanıma daha uygundurlar, apartman giriş kapısı olarak da kullanılabilirler. Çelik kapı çeşitlerine örnekler;
Çelik Kapı Çeşitleri
Ultralam Çelik Kapı
Bina Giriş Kapıları
Sac Panel Kapı
Kompozit Kapı

• Yangın Kapısı: Hastaneler, okullar, oteller, alışveriş merkezleri, tiyatro salonları, sinema salonları, vb. birçok yerde acil durumlar ve yangın tehlikesi anında kullanılan kapılar.
• Sürgülü Kapı: Genellikle ev ortamında kullanılır, herhangi bir oda için kullanabilirsiniz. Balkon, veranda, teras gibi alanlara geçişlerde daha sık kullanılır.
• Cam Kapı: Camekan alanlarda sık kullanılır, şeffaf çalışma alanı yaratmak için tercih edilir. Gizli kapaklı iş yapanların kaçınması gereken tercih.
• Fotoselli Kapı: Sensörle çalışan kapılardır, kapıyı kapatıp açma derdi yoktur, yaklaştığınız zaman geçişinize izin verebilmek için açılır.
• Vinil Veranda Kapıları: Fransız kapıları denilebilir, evinizden verandaya açılan, zorlu hava koşullarına dayanıklı ve enerji açısından verimli kapılardır.
• Pivot Kapılar: Dikey eksende dönebilen kapılardır, filmlere konu olan duvardaki gizli kapılar örnek verilebilir.
• Pvc Kapılar: Açılımı polivinil klorür kapılar olan pvc kapılar, genellikle banyolar için kullanılır, kolay temizlenmesi neden ile tercih sebebidir.

3 – Kapı Montajı Yapabilmek İçin Gerekli Malzemeleri Hazırlayın

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kapı montajı nasıl yapılır diye sorarak başladınız, kapının takılacağı yeri belirlediniz, ölçüleri aldınız, kapı seçimi yapıldı şimdi sıra temel malzemelerde. Kapıyı sabitleyebilmek için takozlar, kesim yapma durumunuz olursa diye tezgah, testere, kapı menteşesi, vidalar, keski, çekiç, matkap ve yapı işlerinin olmazsa olmazı tornavida.

4 – Kapı Montajı Nasıl Yapılır Dördüncü Adım; Kilit Deliği ve Menteşe Yerlerini Ayarlayın

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kapı montajından önce kapının asılı durduğu kasalar duvara monte edilir. Kasa üzerine menteşeleri vidalayın, kasaları birbirine vida ile tutturduktan sonra iskelet kısmı hazırlanmış olur. Bu menteşelerin duvara geçişi için duvarda delikler açmalısınız. Kapı montajı nasıl yapılır sorusunun hızlı ve kısa bir yolu olmayabilir ama birçok kişi tarafından yapılabilir.

5 – Kapının Takılacağı Yere Kasanın Takılması

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

İskelet halinde hazırlanan kasalar, kapının takılacağı yere yerleştirilir ve menteşeleri vidalanmış olan kasalar kolaylıkla monte edilir. Kapı montajı nasıl yapılır, adım adım ilerlerken işlem süreleri el hızınıza göre değişkenlik gösterebilir.

6 – Kasanın Duvara Sabitlenmesi

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?
10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kasayı duvara sabitlemek için sadece menteşeler yeterli olmayabilir. Bu durumda kasa ile duvar arasındaki boşluğa ağaç kama çakılabilir ve ardından köpük ile doldurulabilir. Yapılan işlemlerin sağlamlığını kontrol etmeniz önemlidir, diğer adımlara emin olduktan sonra geçiş yapabilirsiniz.

7 – Kapı Montajı Nasıl Yapılır Yedinci Adım; Kasaların Sağlamlaştırılması

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kasaların için köpükle doldurunuz, kasalar bir şekilde şişme yapabilir bu durumu önlemek için kasalar arasına köprü kurar gibi gergi çıtası kurmalısınız. Kasaların içine doldurduğunuz köpükler donana kadar bu şekilde bekletmelisiniz. Aksi takdirde duvar ile kasa birbirinden ayrı kalabilir ve sallanan bir iskelette güvenli bir kapı olmaz.

8 – Kapıyı Montaja Hazırlama

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kasaların donmasını beklediniz ardından fitil takılmalıdır. Bu sırada takılacak kapının hazırlıklarını yapabilirsiniz. Kapının kol, kilit gibi aksesuarlarını takarak vakit kaybetmemiş olursunuz. Yorgunluk başladıysa bir bardak çay eşliğinde mola vermeyi unutmayın, merak etmeyin çoğu gitti azı kaldı. Kapı montajı nasıl yapılır, nasıl ilerlenir artık biliyorsunuz.

Ev dekorasyon fikirleri arıyorsanız bu yazımız sizin için yol gösterici olacaktır. Detaylar için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

9 – Kapı Montajı

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Artık her şey hazır, kapıyı kasada bulunan menteşelere oturtarak son rötuşları yapabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar. Kapınızı artık başarı ile takmış durumdasınız. Dağınık çalışmış olabilirsiniz ya da tozu dumana katıp ortalığı batırmış olabilirsiniz. Etrafı temizledikten sonra son aşamaya geçebilirsiniz.

10 – Kontroller

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kapıyı taktıktan sonra kapanıp açılma testlerini uygulayın. Kapı rahat kapanıp açılıyor mu, istediğiniz gibi oldu mu sorularını yanıtlamış olursunuz. Ve artık kapı montajı nasıl yapılır sorusunun tam cevabına ulaşmış bulunmaktasınız. Yeni kapınızı güle güle kullanın.

Kapı Montajı Hakkında Sık Sorulanlar

10 Adımda Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

İnsanlar artık kapalı kapılar ardında yaşıyor. Durum böyle olunca kapı montajı günlük rutinimizde olmasa dahi belli aralıklarla başımıza gelen, gelebilecek bir durum oluyor. Haliyle sorulan sorularda oluyor;

Montaj Denilince Sürgülü Gardrop Montajı Nasıl Yapılır?

Sürügülü gardrop montajı nasıl yapılır kapı montajı ile aynı mıdır diye sorabilirsiniz. Benzerlikler olsa da gardrop parçalarını birleştirmek daha farklıdır, genellikle gardrop ray mekanizması olan bir yapıdır. Kapı gibi değildir.

Kapı Montajı Nasıl Yapılır, Oda Kapı Montaj Fiyatları Ne Kadardır?

Kapı montajı nasıl yapılır bilmiyor veya cesaret edemiyorsanız usta çağırabilirsiniz. Bazı hizmet uygulamalarında 500TL’den başlayan fiyatlarla montaj hizmeti alabilirsiniz. (Fiyat bilgisi 08.07.2024 içindir.)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!