35-plaka-nerenin

35 Plaka Nerenin? 35 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

35 plaka nerenin, plakalar listesinde 35 plaka hangi şehre ait? 35 plaka İzmir’e aittir. Alfabetik sıraya göre İstanbul’dan sonra İzmir sırada gelmektedir. İzmir aynı  İstanbul gibi milyonlarca kişiyi bünyesinde barındırmaktadır. Bunun yanı sıra yine gelişmiş şehirlerden birisidir. Turizm açısından gelişmiş ve özellikle yaz aylarında ciddi bir göç almaktadır.

35 Plaka Nerenin, 35 Plaka Şehrin Alan Kodu Nedir?

35-plaka-nerenin
35 Plaka Nerenin?

35 plaka nerenin; İzmir alan kodu nedir, kaçtır? İzmir alan kodu telefon ile İzmir içerisinde arama yapacak kişilerin ihtiyacı olan bir bilgidir. İzmir alan kodu 0232 olarak kullanılır. İzmir’in tüm ilçelerin bu bilgi ortak olarak kabul edilir. İstanbul’da olduğu gibi iki ayrı kod söz konusu değildir. Telefonunuza 0232 ile başlayan bir arama geldiyse İzmir’den bir telefon geldiğini söylemek mümkün.

35 Plaka Şehrin Posta Kodu Kaç?

Posta kodu şehir ve ilçe içerisinde adres bulmayı kolaylaştırmak için kullanılır. Özellikle posta ve mektuplarda bu kodlara yer verilir. Ancak günümüzde herhangi bir kargo için dahi posta kodu talep edilmektedir. İzmir posta kodu 35000 olarak kabul edilerek kullanılmaktadır. Çeşme, Bornova gibi ilçeleri ise 35XXX şeklinde numaralandırılır. Yani başlangıç tüm ilçeler için 35’tir fakat devamı değişiklik gösterir.

35 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

İzmir nüfusu kısmen diğer şehirlere göre yine fazladır ancak büyükşehirler arasında İstanbul kadar da kalabalık değildir. Şehir içinde nüfus artışı özellikle yaz ayı ile birlikte artış gösterir. Genel itibari ile adrese kayıtlı nüfus bilgisine göre; 2021 yılı itibari ile, 4 milyon 425 bin 789 kişi bulunmaktadır. 2022 yılı itibari ile elbette bu nüfus artış gösterecektir.

35-plaka-nerenin
35 Plaka Hangi Şehre Ait?

35 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

35 plaka nerenin, İzmir’de gezilecek yerler hangileri? İzmir gezilecek yerler konusunda sizi tatmin edecek bir genişliğe sahiptir. Çünkü şehir içinde tarihi, tatil için de doğal alanlar çok sayıda bulunmaktadır. Özellikle birkaç ilçesi bu konuda göz önüne çıkar. İzmir gezilecek yerler arasında:

  • İzmir Kordon,
  • Pasaport,
  • Kıbrıs Şehitleri Caddesi,
  • Kemeraltı Çarşısı,
  • Konak Meydanıi
  • Tarihi Asansör,
  • Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi,
  • Sasalı Kent Ormanı,
  • Kültürpark,
  • Karagöl Tabiat Parkı gibi yerlerden bahsetmek mümkündür.

İlginizi Çekebilir: 34 Plaka Nerenin? 34 Plaka Hangi Şehre Ait?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!