20-plaka-nerenin

20 Plaka Nerenin? 20 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20 plaka nerenin, şehirler ve plakalar listesinde 20 plaka hangi şehre ait? 20 plaka Denizli’ye aittir. Ege bölgesinde yer alan Denizli çevre şehirlerde olduğu gibi Akdeniz iklimi altındadır. Bu sayede şehirde genel itibari ile ılıman bir iklimden söz edilebilmektedir. Batısında Muğla ve Aydın, kuzeyinde Uşak, doğusunda ise Burdur bulunur.

20 Plaka Nerenin, Alan Kodu Kaç?

20 plaka şehrin alan kodu kaç, 20 plaka nerenin? Denizli’ye ait olan 20 plaka aynı zamanda alan kodunda da şehrin farklılaşmasına neden olur. Günümüzde her bir şehrin kendine has alan kodları bulunur. Bu alan kodlarının ayrılması şehir bazında arama yapmayı kolaylaştırır. Özellikle geçmiş dönemlerde ayırt edici bir unsur olmaktaydı. Denizli alan kodu 0258 olarak tuşlanır.

20-plaka-nerenin
20 Plaka Nerenin?

20 Plaka Şehrin Posta Kodu Nedir?

Geçmişte konum bilgisi temin edebilmek adına temel olarak posta kodları dikkat alınmaktaydı. Özellikle şehir, ilçe bilgisi vermeyen kişiler adında doğrudan posta iletimleri bu koda göre yapılırdı. Yalnız günümüzde çoğu zaman konum bilgisi edinmek artık çok daha kolaydır.

Eğer posta kodu girmezseniz buna rağmen ilçe ve mahalle/ sokak ismini açıkça belli ederseniz yine ulaşım sağlanır. Denizli posta kodu merkez için 20000 olarak kullanılır.

20 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Denizli Ege bölgesinde yer almakla birlikte aslında doğal güzellikleri ile de dikkat çeken bir şehirdir. Kimi illere göre içerisinde yerel halk daha çok bulunsa da elbette göç veren illerden birisidir. Bu noktada nüfus artış hızı çok yüksek değildir ve nüfusu da ileri düzeyde sayılmamaktadır. Denizli nüfusu 1 milyon 51 bin 56 kişidir.

20-plaka-nerenin

20 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

Tahmin edileceği üzere 20 plaka nerenin sorusu kadar bu soruyla ilgili cevap olan Denizli gezilecek yerleri ile araştırma konusudur. Denizli doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şehirlerden birisidir. Denizli gezilecek yerler arasında:

  • Pamukkale Travertenleri,
  • Hierapolis Antik Kenti,
  • Güney Şelalesi,
  • Keloğlan Mağarası,
  • Tripolis Antik Kenti,
  • Antik Havuz,
  • Denizli UFO Müzesi,
  • Kaleiçi Çarşısı,
  • Bağbaşı Teleferiği gibi farklı noktalardan bahsedebilmek mümkün.

Eğer yolunuz Denizli’ye düşerse mutlaka bu alanlara uğramalısınız!

İlginizi Çekebilir: 19 Plaka Nerenin? 19 Plaka Hangi Şehre Ait? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!