14-plaka-nerenin

14 Plaka Nerenin? 14 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 plaka nerenin, plaka listesi içinde 14 plaka hangi şehre aittir? 14 plaka Bolu’ya aittir. Bolu bölgesel sınırlar kapsamında kafa karışıklığına neden olan şehirlerden birisidir. Marmara ile karışıklığa sebep olsa da Bolu Karadeniz bölgesinde yer alır. Batı Karadeniz sınırlarındaki şehir Düzce, Zonguldak ve Karabük sınırı ile bilinmektedir.

14 Plaka Nerenin, Alan Kodu Kaç?

Alan kodları şehirlerin belirli sınırlar içerisinde sabit hatlarda ayrışma sağlamak için kullanılır. Sadece sabit hatlar değil şehre ait kurumları da belirtmek adına yer alırlar. 14 plaka nerenin sorusuna verilecek cevap olan Bolu alan kodu olarak 0374 kullanmaktadır. Eğer Bolu kapsamında arama yapacaksanız mutlaka alan kodunu bilerek arama yapmalısınız.

14-plaka-nerenin

14 Plaka Şehrin Posta Kodu Nedir?

Telefon alan kodu nasıl ki telefonlara bağlı olarak şehirleri ayırıyorsa posta kodları da aynı şekilde şehirler arası ayrım sağlamaktadır. Bolu posta kodu plakaya paralel olarak ilerlemektedir. 14 plaka nerenin sorusu ile aslında Bolu posta kodu benzerlik gösterir. Zira Bolu posta kodu 14000 olarak ayrılmaktadır.

14 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Marmara bölgesine yakın olması ve Batı Karadeniz şehirlerine nazaran gelişmişliğe sahip olması nüfusu konusunda artışa neden olmaktadır. Doğu illerinden ve diğer bölgelerden göç aldığı görülür. Yalnız yine de ülke bazında kalabalık şehirlerden birisi değil. Son ölçümlerde 320 bin 14 kişi olarak duyurulmuştur. Nüfus içinde en çok erkek bulunur.

14-plaka-nerenin
14 Plaka Nerenin?

14 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

14 plaka nerenin, 14 plaka şehirde gezilecek yerler listesi nasıldır? 14 plaka şehir yani Bolu gezmek isteyene özellikle doğal güzellikleri ile imkân sunmaktadır. Gölleri sadece yerel turistleri değil yabancı turistleri de kendisine çekmektedir. Elbette şehirde gezilecek yerler sadece bununla sınırlı kalmamaktadır. Dilerseniz:

  • Abant Gölü,
  • Gölcük Tabiat Parkı,
  • Yedigöller Milli Parkı,
  • Karagöl Tabiat Parkı,
  • Aladağ Göleti,
  • Tokadı Hayreddin Türbesi,
  • Kartalkaya Kış Turizm Merkezi,
  • Seben Kaya Evleri,
  • Bolu Dağı gibi değişik alanlara da gezi düzenleyebilirsiniz.

Özellikle kampçılar için göller çevresini seçebilir ilkbahar yaz aylarında çok rahat kamp tatili yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 13 Plaka Nerenin? 13 Plaka Hangi Şehre Ait?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!